Menu

Hardlopen

Marikenloop startbewijs

Marikenloop startbewijs

Geen haar op mijn hoofd die daar vroeger aan dacht. Onzinnige bezigheid, pak gewoon een fiets, of beter nog, een auto. Als ik die rode afgematte koppen zag dacht ik; dat kan onmogelijk gezond zijn.

Een jaar of 5 geleden begon ik, samen met een vriendin, rondjes te wandelen met de hond. Eén keer per week, 2 keer per week. Tot we op een gegeven moment een beetje in tijdnood kwamen, zouden we niet een klein stukje kunnen rennen… Nu ben ik 5 jaar verder en loop 2 keer per week met zo’n 8 á 10 vrouwen én mannen. Weer of geen weer, zwaar getafeld of gefeest de avond tevoren of niet. We gaan! We hebben het héél rustig opgebouwd en ik loop nu een vast rondje van 7 kilometer. En 1 keer per jaar doen we ergens een wedstrijd van 10 kilometer. De eerste keer de Marikenloop in Nijmegen, alleen voor vrouwen en omdat er inmiddels ook mannen meelopen, de laatste 2 jaren in Rotterdam. Nu staat de Singelloop in Breda op het programma. Er is inmiddels een groepje uitslovers die richting de 15 kilometer lopen. Maar wat mij betreft moet het niet gekker worden. Dacht ik in het begin nog, straks loop ik een marathon met 2 vingers in mijn neus. Inmiddels weet ik beter, het blijft afzien, iedere keer weer, althans voor mij.

Waarom ik het dan doe? Tja, het is heel fijn om niet bij ieder glas calorieën te hoeven tellen. Het is heerlijk om 2 keer per week even grote en kleine zorgen met elkaar te kunnen delen; als we niet meer kunnen kletsen, lopen we te hard… Je voelt je behoorlijk stoer als je wind, regen en soms zelfs sneeuw trotseert. En het is leuk om je zo bewust te worden van de seizoenswisselingen; het is korte-broeken-weer! Even afkloppen, maar mijn weerstand is echt verbeterd. Ik voel me fysiek ook sterker, spieren op plaatsen waar eerst iets ondefinieerbaars deinde. Maar de allerbelangrijkste reden is eigenlijk, ik ben er trots op dat ik het doe en dat voelt goed!

Ben jij een hardloper? Vertel ons je ervaringen. Ben je nog niet besmet met het virus? Ik kan het je aanraden. Je eigen opbouw, je eigen tempo, je eigen afstand. Ik garandeer je dat je je altijd beter voelt nadat je hebt gelopen, al is het maar een klein stukje, langzamer dan je schaduw.  Zet die nieuwe stap en deel het met ons op het Forum, laat ons je aanmoedigen.

Deze blog is al eens eerder geplaatst, maar is in de tijd van de goede voornemens weer lekker actueel…

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× zeven = 56
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.