Menu

Heb jij zin om voor Nieuwe Stap te bloggen?

4 reacties
Heb jij zin om te bloggen?

Lees jij, net als veel anderen, graag de blogs van Eline, Meike, Daniel, Marieke, Thera, Patrick, Karijn, Nadia en Iain over hun scheidingsperikelen? Wij merken dat hun blogs veel worden gelezen en heel positief worden gewaardeerd. Het is fijn om je te kunnen herkennen in de verhalen van anderen.

We zijn altijd op zoek naar mensen die het verhaal rond hun echtscheiding en vooral de manier waarop zij er mee ‘dealen’, met ons willen delen!

Dus: ben jij net gescheiden of zit je er midden in, kun je schrijven én vind je het fijn om je ervaringen te delen met anderen? Stuur dan ter introductie een korte blog, max 300 woorden, naar info@nieuwestap.nl. Wij nemen met iedereen contact op. De mooiste blogs worden gepubliceerd.

REACTIES

marcel kaag - 12 mei 2016

Bij deze ik ben een vader die al een tijdje gescheiden is. Mijn scheiding van me ex was als ze noemen een vecht scheiding Ik heb echt heel veel meegemaakt, ben me meiden kwijt die willen me nooit meer zien. Mijn ex en me kinderen hebben een aanklacht ingediend bij de politie Dit in verband met stalken maar was echt wanhopig was alles in een keer kwijt Ik moest voorkomen en heb een taakstraf gekregen PS er is veel meer gebeurd en stalken deed ik niet echt was ook niet me opzet Het ging over en weer met mailen

danny - 12 mei 2016

Jeetje Marcel, dat klinkt erg heftig allemaal. Toch begrijp ik het want scheiden doet heel erg veel met je. Zelf loop ik nu tegen het einde van mijn echtscheiding aan en heb ik erg veel moeite om het allemaal te verwerken. Dat uit zich op allerlei vlakken zoals paniekaanvallen, nachtmerries, slecht slapen en zelfs psychoses. Ik ga eens nadenken over een inzending voor een blog want ik wil mijn ervaringen, de valkuilen en wat ik er van heb geleerd graag delen met anderen. In de hoop dat het iemand in dezelfde situatie kan helpen en misschien zelfs een zetje in de juiste richting kan geven. Ik vermoed zomaar dat jij ook veel zult herkennen in mijn verhaal, met name het gevoel van machteloosheid en wat dat met je doet. Ik wens je in ieder geval veel sterkte toe en ik hoop dat je de juiste hulp krijgt of anders wel gaat zoeken.

dge - 18 mei 2016

Sterkte Marcel en ook Danny, niets zal ons leren er veel sterker uit te komen! Veel is zo herkenbaar, in mijn situatie zelfs politie langssturen bij een vriendin tijdens de scheiding. Het zijn allemaal triestheden waarbij de ene iets wenst en de andere niets wil! De advocatuur houdt dan het uit elkaar gaan in stand, dit noemt men dan strategie. Ik lees jullie verdriet in alles…vooral je meiden nimmer meer zien, afschuwelijk lijkt mij het. In mijn huwelijk geen kinderen, maar dat maakt het ook niet 1 2 3 makkelijk, want er was nimmer communicatie. Allerlei geklets vanuit de advocaat die mij dwars vond jegens partner en het procesrecht misbruikte. Uiteindelijk was de rechter wakker, mijn ex mag haar eigen kosten betalen. Enkel de woning is nu nog actueel en nog steeds getreiter…en ik ben al zoveel verder. Ik heb eigenlijk vrij snel nadat ik mijn ex berichtte om te scheiden een tijd later nieuwe liefde ontmoet… Maar over ex-en etc. kunnen zowel mannen als vrouwen boeken schrijven. Maar als de liefde over is…en zoals ik weloverwogen koos om te gaan…is er toch niets meer wat je beiden moet doen beseffen een PUNT te zetten? Ik vind het waanzin dat ik nu na bijna 2 jaar feitelijk inzake de woning (waar zij woont en wil blijven wonen aldus bij de rechtbank 14-3-2016) nog steeds niet van haar af ben. Maar lang zal het niet duren en dat stalken…tja…! Mijn ex communiceert niet, na 14 mailtjes in 2014 over 1 item kreeg ik eens bericht op haar voorwaarden. De advocaat vond dat ik haar had gestalkt…. Een BLOG zal mij zeker lukken…ook in een kortere versie dan deze bijdrage.

Brecht - 18 jan 2019

Ik plan heel concreet zelf een blog. Niet alleen over de scheiding, maar voornamelijk wil ik het hebben over narcisme, psychopathie en psychologisch misbruik, in het bijzonder op mannen. Want er is tegenwoordig geen enkele echte hulpverlening. Maar ik zit wel met de vraag: wat doen als je ex er achter komt. Hoe zorg je ervoor dat je geen aanklacht aan je been krijgt voor laster of smaad? Want ook al zou ik geen namen gebruiken, ik weet zeker dat ik een hoop heibel zou krijgen als ze erachter komt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× acht = 32
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.