Menu

Het allereerste kinderrecht kantoor geopend

Wat een mooi initiatief van Nathalie Simons!

In Arnhem wordt deze maand het allereerste advocatenkantoor geopend dat uitsluitend in opdracht van kinderen werkt. Het recht van kinderen staat bij dit Kinderrechtkantoor voorop.

Waarom? Regelmatig worden rechten van kinderen onvoldoende (h)erkend. Dat past niet meer in deze tijd. Kinderen hebben ook rechten en hun stem dient gehoord te worden. Denk aan kinderen die klem raken na een scheiding, uit huis geplaatst zijn, problematiek op school, of kinderen die strafrechtelijk op een verkeerd pad raken. Zij hebben een plek nodig waar ze gezien en gehoord worden. Waar ze de ruimte krijgen om zelf na te denken en hun mening te geven. Te denken valt ook aan een ziek kind dat wil dat de arts ook naar hem luistert. Advies over nalatenschapskwesties. Of de vraag: hoe kom ik erachter wie mijn biologische vader is?

Wat biedt het Kinderrechtkantoor? Het Kinderrechtkantoor geeft kinderen de mogelijkheid om die stem te laten horen. We maken gebruik van de eigen rechtsingangen van de kinderen en geven (juridisch) advies over zaken waar het kind met ouders of verzorgers niet uitkomt.

Het Kinderrechtkantoor is opgericht door Nathalie Simons, zij heeft al meer dan 20 jaar ervaring als advocaat. Daarnaast is zij (forensisch) mediator, systemisch werker, oprichter van Het Omgangshuis Arnhem en plaatsvervangend kinderrechter.

kinderrechtkantoor

Nathalie Simons

 

 

 

 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + 8 =

Vlog

Marloes van Succesvol Scheiden Brabant bespreekt vandaag met je de keuze Scheiden of Blijven? Wanneer je denkt aan scheiden maar je bent niet zeker of het de juiste stap is, is het al heel belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan. Marloes denkt met jLees verder > Scheiden of blijven?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.