Menu

Het allereerste kinderrecht kantoor geopend

het-Kinderrechtkantoor-logo-zonder-afzender

Wat een mooi initiatief van Nathalie Simons!

In Arnhem wordt deze maand het allereerste advocatenkantoor geopend dat uitsluitend in opdracht van kinderen werkt. Het recht van kinderen staat bij dit Kinderrechtkantoor voorop.

Waarom? Regelmatig worden rechten van kinderen onvoldoende (h)erkend. Dat past niet meer in deze tijd. Kinderen hebben ook rechten en hun stem dient gehoord te worden. Denk aan kinderen die klem raken na een scheiding, uit huis geplaatst zijn, problematiek op school, of kinderen die strafrechtelijk op een verkeerd pad raken. Zij hebben een plek nodig waar ze gezien en gehoord worden. Waar ze de ruimte krijgen om zelf na te denken en hun mening te geven. Te denken valt ook aan een ziek kind dat wil dat de arts ook naar hem luistert. Advies over nalatenschapskwesties. Of de vraag: hoe kom ik erachter wie mijn biologische vader is?

Wat biedt het Kinderrechtkantoor? Het Kinderrechtkantoor geeft kinderen de mogelijkheid om die stem te laten horen. We maken gebruik van de eigen rechtsingangen van de kinderen en geven (juridisch) advies over zaken waar het kind met ouders of verzorgers niet uitkomt.

Het Kinderrechtkantoor is opgericht door Nathalie Simons, zij heeft al meer dan 20 jaar ervaring als advocaat. Daarnaast is zij (forensisch) mediator, systemisch werker, oprichter van Het Omgangshuis Arnhem en plaatsvervangend kinderrechter.

kinderrechtkantoor

Nathalie Simons

 

 

 

 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


2 − = een

Vlog

Op zondag 22 april wordt Binnenstebuiten uitgezonden De scheiding van haar ouders levert fikse onrust op voor Emma, en dat kan ze er nou net niet bij hebben want ze staat op het punt om Nederlands kampioen schieten te worden. Als ze in haar dagboek haar gevoelens op een rijtje zet, levert dat een verrassend Lees verder >

pubermeisje met gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk