Menu

Het allereerste kinderrecht kantoor geopend

Wat een mooi initiatief van Nathalie Simons!

In Arnhem wordt deze maand het allereerste advocatenkantoor geopend dat uitsluitend in opdracht van kinderen werkt. Het recht van kinderen staat bij dit Kinderrechtkantoor voorop.

Waarom? Regelmatig worden rechten van kinderen onvoldoende (h)erkend. Dat past niet meer in deze tijd. Kinderen hebben ook rechten en hun stem dient gehoord te worden. Denk aan kinderen die klem raken na een scheiding, uit huis geplaatst zijn, problematiek op school, of kinderen die strafrechtelijk op een verkeerd pad raken. Zij hebben een plek nodig waar ze gezien en gehoord worden. Waar ze de ruimte krijgen om zelf na te denken en hun mening te geven. Te denken valt ook aan een ziek kind dat wil dat de arts ook naar hem luistert. Advies over nalatenschapskwesties. Of de vraag: hoe kom ik erachter wie mijn biologische vader is?

Wat biedt het Kinderrechtkantoor? Het Kinderrechtkantoor geeft kinderen de mogelijkheid om die stem te laten horen. We maken gebruik van de eigen rechtsingangen van de kinderen en geven (juridisch) advies over zaken waar het kind met ouders of verzorgers niet uitkomt.

Het Kinderrechtkantoor is opgericht door Nathalie Simons, zij heeft al meer dan 20 jaar ervaring als advocaat. Daarnaast is zij (forensisch) mediator, systemisch werker, oprichter van Het Omgangshuis Arnhem en plaatsvervangend kinderrechter.

kinderrechtkantoor

Nathalie Simons

 

 

 

 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos geeft in deze vlog 3 tips om je scheiding iets makkelijker te maken. In januari besluiten er relatief veel stellen om uit elkaar te gaan. Dit is een aantal jaar geleden ook bij Roos gebeurd. Zij weet hoe het voelt en wat er op je af komt. Met deze tips wordt deze nare periode Lees verder > 3 tips om je scheiding makkelijker te maken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.