Menu

Het Nahuwelijk

na je scheiding

HET NAHUWELIJK, EEN MOOI SOCIAAL IDEAAL – MET NAME VOOR DE KINDEREN!

Een groot deel van die gescheiden mensen sleept de resten van eerdere huwelijken en relaties met zich mee. Als er gezamenlijke kinderen zijn, blijft de band bestaan, gewenst of niet. En hoe zit dat met huizen, dezelfde hobby’s, schoonouders en vrienden?

Nu het huwelijk niet meer voor het leven is, hoe ontwikkelt het nahuwelijk als een nieuwe relatievorm zich?

Djoeke Veeninga ging op zoek naar het nahuwelijk als sociaal ideaal. Ze raadpleegt deskundigen, beschrijft haar eigen ervaringen en maakt dubbelinterviews met ex-paren over de wijze waarop zij met elkaar om blijven gaan.

De auteur, journaliste en programmamaakster bij de VPRO, heeft ex-paren geinterviewd over hun relatie na de scheiding en introduceert voor deze relatievorm de term ‘nahuwelijk’. Zij beschrijft de ervaringen van negen paren die er met vallen en opstaan in zijn geslaagd tot een bevredigend nahuwelijk te komen. Ook schetst zij de verschillende fasen van haar eigen nahuwelijk. Er komen deskundigen aan het woord, onder wie mediation-advocaten, scheidingstherapeuten, een hoogleraar familierecht en een pedagoog. Zij gaan onder meer in op de toenemende aandacht voor het belang van de kinderen van gescheiden ouders.

nahuwelijk jonge helden

De auteur behandelt een onderwerp waarover, afgezien van een enkel wetenschappelijk artikel, niet eerder is geschreven, maar waar steeds meer ouders en kinderen mee te maken krijgen. Weliswaar bevat dit boek informatie over een gering aantal ex-paren, maar hun ervaringen met het nahuwelijk kunnen als inspiratie dienen voor alle gescheiden paren die er naar streven als ouders zo goed mogelijk te blijven functioneren.

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 7 = twaalf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.