Menu

Hoe je de deur dicht doet

De deur achter je dicht doen. Op slot draaien en de sleutel weggooien. In figuurlijke zin heb je dit misschien al gedaan na je relatiebreuk. Maar het kan zijn dat je dat in letterlijke zin nog niet kunt doen. Omdat je huis nog niet verkocht is bijvoorbeeld. En zolang je nog met je oude huis zit, kun je de deur nog niet definitief sluiten.

Je hebt misschien het gevoel dat je in deze tijd eigenlijk aan de goden overgeleverd bent, als je van je huis af wilt. Alle negatieve berichten over de huizenmarkt helpen je dan ook niet bepaald de moed er in te houden. Er staat veel te koop, van mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij en je bokst allemaal voor het zelfde doel: de deur achter je dicht kunnen doen.

De kans dat je je huis snel verkoopt, is net zo groot als de kans op het winnen van de loterij, denk je. Op sommige dingen heb je nou eenmaal geen invloed, maar er is één ding waar jij wel degelijk wat aan kan doen. Sterker nog: waar je heel veel aan kunt doen.

Wat je wel zelf in de hand hebt, is hoe je je woning presenteert. Hoe je huis er uit ziet als je het wilt verkopen. Hoe het overkomt op internet. Of op welke plek dan ook waar jouw potentiele kopers rondkijken voor een ander huis. Daar waar de koper van jouw huis de eerste indruk krijgt van zijn nieuwe thuis.

En hoe beter die eerste indruk is, hoe groter de kans op een snellere verkoop.

Hou het volgende in gedachten als je je huis wilt verkopen:

– Het oog ziet meer dan woorden kunnen zeggen. Laat zien dat je een ruime woonkamer hebt in plaats van te zeggen dat hij 30 m2 groot is.

– Ben je al verhuisd, maak je oude huis dan niet helemaal leeg. Dan lijken de kamers namelijk kleiner.

– Zorg ervoor dat het de potentiele koper makkelijk gemaakt wordt zichzelf in jouw huis te zien wonen met zijn spullen. Ga er niet vanuit dat hij ‘er wel doorheen kijkt’.

– Laat de mogelijkheden van het huis zien in plaats van de beperkingen te benadrukken. Kijk kritisch hoe je huis is ingedeeld.

– Het gaat er niet om wát er staat, maar hóe het er staat. Dus je hoeft niet meteen al je spullen te gaan lopen vervangen als je geen trendy interieur hebt.

– Zorg voor goede foto’s. Niet te weinig of te veel belicht, vooral niet bewogen, maar foto’s die een goed en realistisch idee geven van de ruimte.

Je hebt nu eenmaal een emotionele band met je huis en ik begrijp dat een kritische en objectieve blik niet altijd meevalt. Dus wil je al dit denk-en doewerk liever aan iemand anders over laten, open dan je deur voor de verkoopstylist.

De verkoopstylist helpt je de deur definitief achter je dicht te doen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.