Menu

Hoe Kim er een stiefdochter bij kreeg

1 reactie
stiefdochter

Zeven weken later en nog slechts een ‘af en toe’ bezoekje tussendoor ondanks de nieuwe gemaakte afspraken, kwam daar een onverwacht berichtje binnen via stiefzoon. ‘Wil je ons ophalen nu???’. En vervolgens, ‘Er is lekker ruzie en mijn zus is lekker aan het huilen en we willen heel graag weg en onze telefoons zijn afgepakt dus ik stuur dit via mijn school Ipad’.

Eerst naar moeder gebeld, die inderdaad behoorlijk boos was en hun telefoons had afgepakt. Ze konden allebei vertrekken en hoefden voorlopig niet terug te komen.

Dus hup, papa (wéér) de auto in en richting de kids. Daar aangekomen een huilende Puberdochter die snel achterin de auto stapte en een redelijk verbouwereerde zoon die volgde. De telefoons werden na wat overleg aan vader meegegeven, want het was na de vorige ruzie toch niet zo handig gebleken dat ze telefonisch ook voor vader niet meer te bereiken waren.

Onveilig

Tussen wat gesnik door kwam er uit dat Puberdochter wederom ruzie had gekregen met de vriend van moeder en het dit keer zover uit de hand was gelopen dat hij haar fysiek had bedreigd. Ze had zich onveilig gevoeld en voelde zich daarin totaal niet gesteund door haar moeder. Sterker nog, die geloofde haar niet en koos zijn kant. Aldus haar kant van het verhaal.

Ondanks dat we doorhadden dat het dit keer een stuk erger leek dan de vorige keer wilden we niet weer dezelfde fout maken door er volledig in te stappen.

Traject met psycholoog

De afgezegde afspraken met de psycholoog moest zij zelf weer willen oppakken, maar in het besef dat het toch niet ineens weer allemaal goed was na de vorige keer, wilde ze zelf ook niets liever.

Wij legden nog een aantal keren contact met moeder om het tussen die twee weer goed te krijgen, maar zowel Puberdochter als moeder wilde niet toegeven, dus het had voor ons geen zin om daar nog langer tussen te staan.

Moeilijke weken volgden. Met een verjaardag van moeder en een eindexamenuitreiking was de sfeer gespannen en werden de verhoudingen er onderling niet beter op.

Enkele telefoongesprekken met Puberdochter en moeder maakten dat er nog meer onbegrip over en weer kwam en al snel werd duidelijk dat deze situatie niet binnen een paar gesprekken was opgelost.

Het psychische gedeelte legden wij volledig in handen van de psycholoog van Puberdochter. Omdat we ook wisten dat elke bemoeienis die wij hierin zouden hebben alleen maar voor meer weerstand zou zorgen bij haar moeder. Ondanks dat ook zij direct bekritiseerd werd door moeder, hadden ze een goede klik en gaf ze goede adviezen waarop Puberdochter kon bouwen.

Haar vader vond het fijn haar weer bij zich te hebben na al die jaren, al was hij dit keer extra voorzichtig en terughoudend.

Steeds grimmiger

Met dat de tijd verstreek werd de situatie met haar moeder steeds grimmiger en begon van geen contact, naar afwijzing te gaan met uiteindelijk het berichtje dat zij zich maar naar ons over moest schrijven en dat zij niet meer terug hoefde te komen, ook achteraf niet.

Ondanks dat wij dat wat te voortvarend vonden, hakte Puberdochter na opnieuw een conflict met haar moeder zelf de knoop door, en zo hebben wij er ineens een vaste inwoner bij.

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

Lees ook de andere blogs van Kim.

REACTIES

Tessa - 13 nov 2020

Hoppa Kim! We geven elkaar een hand. Ik ben heel benieuwd naar je vervolgverhalen. Veel sterkte. Blijf bij jezelf en geniet waar het kan.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Voor nu staat het vaccineren van kinderen met het Coronavaccin nog niet op de planning. Maar wanneer bekend wordt wanneer dat gaat gebeuren, zal dat vast en zeker voor strijd zorgen tussen de ouders. Je kan bij onenigheid tussen de ouders om vervangende toestemming vragen bij de rechter. De rechter zal kijken naar het belang Lees verder > Wordt vaccineren een strijd tussen gescheiden ouders?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.