Menu

Hoe vaker je trouwt, hoe groter de kans op nóg een echtscheiding

nog een echtscheiding

Je bent al jaren bij je partner, jullie hebben het goed. Alles waar je over droomde is uitgekomen: jullie hebben een huis, een tuin, kinderen en je hebt een fantastische baan. Ondanks alles knaagt het, en prijs je jezelf niet meer gelukkig in jullie huwelijk. Je wilt niet meer, het is op. Jullie besluiten zonder elkaar verder te gaan en een scheiding in te zetten. Uiteindelijk  vind je een andere, ‘ideale partner’ en zet je het leven voort met deze persoon.

Eerste vs. Tweede huwelijken

Samen met je nieuwe partner begint er een nieuw leven. Alles lijkt perfect, niets kan nog stukgaan. Jullie besluiten daarom te gaan trouwen. Maar om even alle onzekerheden de wereld uit te brengen: volgens onderzoek is de kans op succes bij een tweede huwelijk minimaal.

Bij de eerste huwelijken gaan één op de drie getrouwde stellen weer uit elkaar. Van de mensen die vervolgens hertrouwen en hierom een nieuw samengesteld gezin krijgen (ook wel een ‘fusiegezin’ genoemd), houdt 60% van de huwelijken géén stand.

Maar waarom trouwen we eigenlijk opnieuw?

Ben je gescheiden en heb je weer een nieuwe relatie? De kans is dan groot dat de nieuwe partner zich ‘onderdanig’ voelt aan de ex. Hij of zij wilt zich graag speciaal voelen, en dat gebeurt vaak middels een huwelijk. Vaak is de initiatiefnemer dan ook nooit eerder in het huwelijksbootje gestapt.

Plannen opstellen                                                 

Het is erg belangrijk dat, wanneer er kinderen in het spel zijn, je een (stiefplan) opstelt. Dit gaat over de omgang, zorg, vakantie en financiën. Want afspraken over de omgangsregeling zijn zeker noodzakelijk. Een plan waarin je vooraf nadenkt en afspraken maakt over de opvoeding van de (stief)kinderen, waarin je verwachtingen bespreekt en afstemt.

Dit is belangrijk om onnodig verdriet en problemen te helpen voorkomen.  Laat een jurist van Flexx van DAS je helpen. Want 60% van de nieuwe gezinnen die uit elkaar vallen… daar wil jij toch zeker niet bijhoren?

Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee × 6 =

Vlog

Wat komt er bij jou op als je denkt aan de zomervakantie? Waar denk je aan als je denkt aan de zomervakantie? Zon, ontspanning en gezellig met je kinderen? Je kinderen lang niet zien? Als je gescheiden bent en je kinderen gaan 3 weken op vakantie zijn met de andere ouder kun je ze heel Lees verder > gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk