Menu

Hoe vrouwen geldtekort oplossen

vrouwen bezuinigen Delta Lloyd Foundation

vrouwen bezuinigen Delta Lloyd Foundation

Om geldtekort op te lossen kiest 83% van de vrouwen in Nederland voor een kortetermijnoplossing als bezuinigen op huishoudelijke uitgaven. Zelf meer uren gaan werken (38%) en het verkopen van spullen (27%) maken – op afstand – de top 3 compleet. 51% van de ondervraagde vrouwen geeft aan af en toe geld tekort te komen en daarvan komt 1 op de 5 structureel moeilijk rond. Dit blijkt uit onderzoek van Intomart GfK in opdracht van Delta Lloyd Foundation.

Populaire manieren van vrouwen om te bezuinigen zijn beter letten op aanbiedingen en minder uitgeven aan boodschappen, luxe-artikelen, uitjes en uit eten gaan. Op de auto en gezond eten wordt als laatste bezuinigd.

Orde en overzicht

Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen ziet het nut van meer financieel overzicht bij het oplossen van structureel geldtekort. 20% ziet geen toegevoegde waarde in financieel overzicht – meestal wordt hierbij de toelichting gegeven dat de inkomsten en uitgaven al overzichtelijk zijn. Een derde geeft ‘weet niet’ als antwoord. Opvallend is dat dit antwoord het meest gegeven wordt door lager opgeleiden (57%) en vrouwen met lage inkomens (46%). De groep die aangeeft geen goed overzicht te hebben in de inkomsten en uitgaven, heeft ook vaker – los van de hypotheek – schulden (33%).

Niek Hoek, bestuursvoorzitter Delta Lloyd Groep: ‘Financiële zelfredzaamheid begint bij overzicht van wat er inkomt en uitgaat. Administratie is iets waar wij goed in zijn en via Delta Lloyd Foundation zetten wij onze kennis en vaardigheden in om mensen hier mee te helpen. Collega’s van Delta Lloyd helpen bijvoorbeeld wekelijks cliënten van MaDi Zuidoost en Diemen bij het op orde brengen van post en administratie en we zijn we een buddy voor mensen die de financiën even niet meer op een rijtje hebben’.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een × = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Doet het jou ook zo’n pijn om een compleet gezin samen te zien? Op de een of andere manier ziet een compleet gezin er ook altijd perfect uit. Misschien zit je midden in je scheiding, misschien is je scheiding al jaren afgerond… Het blijft pijn doen dat je gezin niet meer “heel is”. Heb jij Lees verder > mijn gezin is niet meer compleet
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.