Menu

Home sweet home na mijn scheiding; Nanouk vertelt

home sweet home na de scheiding

Na de scheiding

Het is zover. Ik loop nog 1 keer door ‘ons’ huis. De spullen zijn weg, de ziel is er uit. Het enige wat nog herinnert aan ons gezin hier zijn de vlekken op de muren. In de gang, waar een van de lieve mannetjes met vieze zandhanden langs gelopen is na het buiten spelen. Een rode wijn vlek na een avond eten met vrienden. Dit was het dan. Ik trek de deur achter me dicht om de sleutels te overhandigen aan een nieuw gezin. Ik wens ze, bijtend op mijn wang, een prachtige tijd toe in het huis. In de auto huil ik, dat een ander kind in een slaapkamer van onze jongens gaat slapen, de liefde gevierd gaat worden in een huis waar wij dat voor bedacht hadden. Gelukkig heb ik niet zoveel tijd om na te denken. Ik krijg de sleutels van mijn eigen huis.

Nieuw huis

In mijn eentje loop ik ook hier door een leeg huis.Waar andere vlekken de herinnering zijn aan het gezin wat hier gewoond heeft. Met man en macht werken we dat weekend om dit huis een thuis maken. Maken lieve vriendinnen de bedden van de mannetjes op maar ook dat van mij. Stoppen ze verse waxinelichtjes in de houdertjes.Alles staat op zijn plek als de mannetjes komen. Ze kijken blij, vinden hun nieuwe kamers mooi en gaan heerlijk slapen de eerste avond. We verkennen de buurt, wennen aan de nieuwe geluiden.

Waar is home sweet home?

En dan komt de boosheid bij mijn oudste mannetje. Waarom we niet meer in ons oude huis kunnen wonen. Waarom ik hem heb weg gehaald bij zijn vriendjes. De jongste zegt op een ochtend: nog 1 nachtje hier slapen mama, en dan gaan we weer naar huis. Mijn hart breekt. Ik dacht dat ik ze goed had voorbereid, ze afscheid had laten nemen. Ik merk dat ik probeer het allemaal wat dragelijker voor ze te maken. Door veel met ze naar buiten te gaan, nieuwe kinderen in de buurt te zoeken. Maar dan realiseer ik me dat dit hun verdriet is. Dat dat erbij hoort en ik het ook niet direct hoef op te lossen. Als ik er maar ben. Met aandacht, met begrip en met tijd. De weken gaan voorbij, we vinden langzaam nieuwe routine. Op een ochtend kijk ik van een afstandje naar de mannetjes. Ze liggen op de grond en spelen met Lego en autootjes. Ze gaan helemaal op in hun spel, maken ruzie en lachen met elkaar. Het lijkt ineens weer een beetje ‘normaal’. Ik ben opgelucht en trots op ons. Onze basis met z’n drieën is gestoeld op elkaar en de liefde voor elkaar. In dit huis, in een volgend huis of waar dan ook ter wereld. Ik ben hun moeder en hoef er alleen maar te zijn, te steunen en te sturen. Maar waar wij zijn, is elk huis thuis.

Nanouk is 32 jaar, werk 36 uur op een school als leidinggevende. Ik heb samen met mijn ex-grote liefde, 2 dappere zoontjes van 3 en 5. Na een tweejarig twijfelproces zijn wij echt uit elkaar.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.