Menu

How about the kids?

spel voor samengestelde gezinnen

spel voor samengestelde gezinnen

Het is zo precair allemaal, na je scheiding probeer je een nieuwe relatie op te bouwen. Jij hebt kinderen, de ander ook. Als dat maar goed gaat….. Behalve je eigen relatie heb je ook te bouwen aan het nieuwe gezin dat toch echt zal moeten ontstaan. 2 Nesten moeten op één of andere manier één nestje worden. Moeten, moeten… je voelt de druk al….

Kunstje Hoe krijg je die zo warmhartig gewenste nieuwe harmonie? Als er geen chemie is tussen de kinderen, dan is de kans op een leuke, duurzame nieuwe toekomst zo goed als verkeken.

Elk kind telt mee Je kinderen mee laten doen aan gedwongen “leuke” uitjes… kan werken maar misschien ook niet. Bekijk het eens van de andere kant…. Elk kind bepaalt net zo sterk het succes van jullie nieuwe situatie, als jij als ouder. Iedereen telt mee, maar ook hierin. Daar mag je je kind best op aanspreken. Kinderen zijn uitstekend in staat om op recalcitrante wijze hun weerstand tegen de nieuwe situatie te uiten. Daar zijn ze heel krachtig in. Maar het omgekeerde geldt ook: jouw kind kan de sfeer mede bepalen. De situatie is nieuw. Het is wennen voor iedereen, elk zal een nieuwe plek moeten innemen. Durf eens aan je kind de vraag te stellen “hoe maken we het leuk met z’n allen?” En dan….. zwijgen. Zwijgen….. net zolang totdat er gesproken wordt. O wat is dat zwijgen belangrijk! Kan ik je vertellen.

Jij ook? Dit is geen circusact van “wie doet het beste het nieuwe kunstje” maar “wil jij er ook aan bijdragen dat we het, in deze nieuwe situatie, leuk kunnen hebben met elkaar?” Ik geloof in de kracht van intuïtie. Als je openstaat voor de ander kan er veel. Ook als iedereen nog worstelt met de emoties van de scheiding en de emotionele achtbaan waarin ze zelf hebben gezeten. Het kan!

Lex Hupe

Lex heeft het QualityTime spel bedacht, speciaal voor vers samengestelde gezinnen. Het spel brengt verbinding en echte ontmoetingen binnen je gezin. Het is een kaartspel en het kost € 6.95 Meer informatie: klik hier.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.