Menu

Ik ga gezonder leven

Ik ga gezonder leven

Ik ga gezonder levenGoede voornemens, iedereen heeft ze wel eens gemaakt in zijn of haar leven. Of we ze ook volhouden? Zelden helaas. Hoe kan het toch dat het zo moeilijk is om de voorgenomen plannen daadwerkelijk waar te maken?

Maak plannen concreet Zomaar roepen wat je gezonder wil leven in 2015, zonder erbij na te denken hoe je dat gaat doen? Dan zijn je goede voornemens gedoemd te mislukken. Razendsnel zit je weer in je dagelijks ritme en verdwijnen de plannen alweer naar de achtergrond. Wil je echt gaan voor resultaat? Maak je plannen dan concreet! Wat wil je precies bereiken? Tien kilo afvallen, voortaan elke dag ontbijten, twee keer in de week gaan sporten? Maak een tijdplanning waarin staat hoe lang je wilt doen over die tien kilo en wees daarbij realistisch! Bepaal hoe laat je op moet staan om voldoende tijd te hebben voor een gezond ontbijt en zet je wekker daarvoor! Plan sportmomenten in je agenda in, zoals je een afspraak met de tandarts ook inplant: afspraken waaraan je jezelf moet houden!

Laat je coachen Besef dat goede voornemens te maken hebben met gedragsverandering. En gedragsverandering is niet gemakkelijk! Je hebt tijd nodig om oude gewoontes af te leren en jezelf nieuwe aan te leren, net zolang tot je nieuwe gedrag een automatisme is waarbij je niet meer hoeft na te denken. Als je dat bereikt, dan zijn goede voornemens omgezet in realiteit en kost het je steeds minder energie omdat je er niet meer bij na hoeft te denken. Over het algemeen heb je een aantal maanden nodig om jezelf je nieuwe gedrag eigen te maken. Speelt er veel in je leven, of ben je snel afgeleid? Een persoonlijke coach kan je helpen bij gedragsverandering. Op momenten dat je het even moeilijk hebt, je even vergeet wat je allemaal van plan was, kan een steuntje in de rug net datgene zijn waardoor je wel volhoudt, daar waar je voorheen waarschijnlijk had opgegeven. Een persoonlijke coach kan je ook helpen om jezelf realistische doelen te stellen, zodat de kans op succes reëel is!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


5 − = drie

Vlog

Wat komt er bij jou op als je denkt aan de zomervakantie? Waar denk je aan als je denkt aan de zomervakantie? Zon, ontspanning en gezellig met je kinderen? Je kinderen lang niet zien? Als je gescheiden bent en je kinderen gaan 3 weken op vakantie zijn met de andere ouder kun je ze heel Lees verder > gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk