Menu

Ik hou van praktisch

Dave Niks, familiepsycholoog

 

Het verleden, je ‘roots’ en ‘wie ben ik (nu eigenlijk)’ zijn thema’s waar veel over te zeggen valt en ook al veel over gezegd en geschreven is. En soms is het goed om hier mee bezig te zijn en er je voordeel mee te doen.

Wat mij steeds meer bezighoudt is de kernvraag waarmee mensen bij mij komen. Samen onderzoeken ‘hoe’ dit van invloed is op de praktijk van alledag. Hoogdravend? Het is soms eigenlijk gewoon een goed gesprek.

Maar dan wel een goed gesprek voor jou, een gesprek dat voor jou waardevol is en dat jou helpt bij je volgende stap. En dan is het niet altijd zeer spiritueel, maar veel vaker juist heel praktisch.

Zo had ik laatst een ‘goed gesprek’ met een man die volledig in de greep gehouden werd door het feit dat hij zijn kinderen niet meer ziet. (En ik durf best te vertellen dat mijn vaderhart dan ook de pijn en het verdriet voelt.) Desalniettemin ga ik met hem in gesprek over wat hij nu eigenlijk echt zou willen… open deur….

De deur moet wel een keer geopend worden! Tijdens het gesprek roep ik hem telkens terug bij ZIJN hoofddoel: “Ik wil weer contact met mijn zoon en dochter” . Zijn neiging is namelijk om vooral te kijken naar wat niet gaat lukken, toch niet zal gebeuren en waar het allemaal al te laat voor is…

Door in contact te blijven met zijn doel en met hem te onderzoeken waar hij wél invloed op uit kan oefenen, wat allemaal wél kan en ook hoe er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, kwamen we tot een conclusie.

Eigenlijk zou hij gewoon graag willen dat zijn kinderen weten hoe het met hem gaat, waar hij op dit moment mee bezig is, dat zij nog steeds en altijd welkom zijn en dat hij het voortaan graag op een andere manier wil doen (minder dwingend en oordelend).

Het feit dat het misschien nog wel een (hele) tijd zou kunnen duren voordat hij ze weer daadwerkelijk ‘live’ zal zien, is minder pregnant, blijkt nu…

Hij wil een manier om in contact te komen, met als doel en boodschap zoals hierboven genoemd en die heeft hij nu gevonden! Hij stuurt ze een mail, waarvan hij er redelijkerwijs vanuit kan gaan dat ze deze ook ontvangen!

En natuurlijk blijft het spannend hoe ze zijn mail zullen lezen, wanneer, met wie, wat ze er van vinden en hoe hun moeder (zijn ex) hier mogelijkerwijs ook iets van leest/vindt, maar hij heeft zijn manier gevonden!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf − = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Vind jij het ook zo moeilijk om te communiceren met de andere ouder? Wanneer je co-ouderschap hebt afgesproken na de scheiding, is het belangrijk dat je veel met elkaar communiceert. je moet afspraken maken over de kinderen en gezamenlijk de oudergesprekken op school voeren. Wat doe je als je daar moeite mee hebt? Wanneer je Lees verder > parallel ouderschap
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.