Menu

Interieurtips na je scheiding

interieurtips

2016 is net begonnen! Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Om te beginnen is het belangrijk dat je je thuis voelt in je nieuwe of je nieuwe oude omgeving. Hieronder vind je interieurtips om je huis helemaal trendy te maken, maak er een plekje van waar je je helemaal thuis voelt.

woning na scheiding

 

Poeder- en huidskleuren

Véél kleur, met name de verfijnde kleuren, is een trend die we het komende jaar veel zullen signaleren. Vooral de kleuren die een rustige, neutrale uitstraling hebben zie je volgend jaar veel terug in het interieur. Denk hierbij aan de pastelkleuren, poederkleuren en huidskleuren. Deze kleuren hebben een prachtige serene uitstraling en werken erg goed bij zachte en aaibare woonaccessoires zoals kussens of plaids. Maak deze rustige kleuren krachtig door ze te combineren met een donkere accentkleur zoals antraciet. Deze interieurtrend is ook mooi te combineren met koper en de nieuwe woonkleur 2016: kopergoud.

 

interieurtips

Hoge plantentafels

Ken je nog die hoge plantentafels van vroeger? Wellicht heb je ze gezien bij je oma in huis. Het komende jaar worden ze een heuse hype. Gebruik ze als bijzettafel of als nachtkastje, een ding is zeker, plantentafels moeten absoluut een plekje in je interieur krijgen. Door diverse plantentafels met elkaar te combineren ontstaat er een speels effect.

 

 interieurtips

Marmer

Marmer is hét materiaal van deze tijd, afgelopen jaar zagen we het al veel, maar ook in 2016 zie je deze natuursteen veel terug. Marmer straalt rust, eenvoud en elegantie uit. Deze steensoort mengt zich eenvoudig in je interieur, of dit nu met grote of kleine accenten is. Denk bij kleine accenten bijvoorbeeld aan een marmeren dienblad, kandelaar of lamp. Wil je het graag groots aanpakken, denk dan bijvoorbeeld aan een marmeren tafel, als dessin op je behang, achterwand in de keuken of natuurlijk gewoon een marmeren vloer. Het is aan te raden om natuursteen tegels door een gespecialiseerde tegelzetter te laten zetten wegens het vakmanschap. Een tegelzetter kost gemiddeld € 25 tot € 40 per m2.

interieurtips

Ronde en ovale vormen

De trend ronde en ovale vormen is dit jaar al zichtbaar en gaat zeker doorzetten in 2016. Ronde vormen geven je interieur net dat beetje extra en zorgen voor een rustige en serene sfeer. Niet alleen zien we meubels zoals eetkamertafels en bijzettafels met een ronde of ovale vorm, maar ook steeds vaker woonaccessoires. Denk aan vazen, kleden, lampen en kussens. Wil je met een speels effect deze ronde vormen op de wanden en plafonds terug laten komen? Dan is schuurwerk stucwerk een prima optie. De stukadoor maakt ronddraaiende, schurende bewegingen, samen met de korrelige structuur bepaalt dit het uiterlijk. Dit type stucwerk geeft je wanden en plafonds een speciale uitstraling, die perfect past bij de trend van ronde en ovale vormen..

interieurtips

Zachte, aaibare breisels en stoffen

In 2015 zagen we al gehaakte kleden en gebreide poefs en kussens, deze trend zet zich volgend jaar door. Gebreide en gehaakte accessoires bieden eindeloze mogelijkheden, gebruik ze om je persoonlijkheid te creëren in je interieur. Het zal je interieur een warme, knusse uitstraling geven. De grote verscheidenheid in garens in breiwol maken dit materiaal geschikt om jouw interieur te stylen. Grove, stoere garens zijn perfect voor het maken van een poef of kussen. Gebruik zachte, comfortabele garens voor een heerlijk woonplaid voor binnen en buiten.

Het is begrijpelijk dat je na een scheiding niet meteen aan het restylen van je interieur denkt. Echter wie weet vind je de perfecte afleiding in het ervoor zorgen dat je (nieuwe) huis een knus en warm thuis wordt.

 

 

Afbeeldingen:
https://www.pinterest.com/pin/370491506820849551/
https://www.pinterest.com/pin/241294492511431618/
https://www.pinterest.com/pin/489977634438717546/
https://www.pinterest.com/pin/195273333817015572/
https://www.pinterest.com/pin/533887730796500963/

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− zes = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.