Menu

Juf maakt van een boze stiefheks een stiefouder, blog Kim

2 reacties
stiefouder

Ik lees vaak op fora dat kinderen veel baat kunnen hebben bij hun meester of juf. Met name ook voor kinderen waarvan de ouders in scheiding liggen is het vertrouwen en de veiligheid die zij op school vinden iets heel belangrijks, dat wat ze juist thuis even zoek zijn. Het is dan die meester of juf die het verschil kan maken voor het kind met de verwerking van zo’n ingrijpende gebeurtenis, het neutrale luisterende oor.

Juf maakt verschil voor stiefmoeder

Als stiefmoeder heb ik inmiddels ervaren dat het ook juist die juf of meester is die voor mij het verschil kan maken.

Ik weet nog goed mijn eerste keer dat ik de kinderen naar school moest brengen. Mijn vriend moest eerder naar zijn werk en ik was toch vrij die dag, of ik ze niet even naar school wilde brengen. Zelf twijfelde ik enorm, school het terrein waar alles voor mij onbekend is maar de kids wilde het ook heel erg graag en dus daar gingen we dan op weg naar school. Onderweg kreeg ik even een update van de stand van zaken, wie lief was, wie ondeugend en welke juf of meester er vandaag voor de klas zou staan.

En dan sta je daar ineens op dat schoolplein, omringd door ouders die elkaar al jaren kennen, praatjes maakten, hun vaste ritueel. Behalve voor mij, ik kende niemand, wist niet goed waar ik heen moest en wat er nou precies van mij verwacht werd.

Zodra de bel ging glipte ik de school in en zette de jongste bij de klas af. Die wilde natuurlijk dat ik eerst nog mee de klas in kwam en dus schoof ik ongemakkelijk de klas in, groette de juffrouw en ging haar gemaakte knutselwerkjes bewonderen. Ondertussen voelde ik overal blikken. Blikken van moeders van de andere kinderen en werd er steeds ongemakkelijker van. Ik zei de jongste gedag en liep met de oudste door naar de andere klas.

Daar waren nog meer blikken. Ouders die elkaar nog langer kenden, de ouders van mijn stiefkinderen kenden, misschien wel de situatie kenden en zeker een enkeling die ook wat in de wereld gebrachte verhalen kende… Een enkeling leek ik te herkennen van de facebook foto’s op reactie’s van boze uitlatingen van de moeder van de kids.

Met een zo goed mogelijke glimlach zei ik hem gedag en spoedde mij weer de school uit, dat voorlopig niet weer.

Na die keer volgende nog een aantal keren en steeds weer voelde ik me die boze stiefmoeder uit de films, die vrouw die de man had afgepakt van hun ‘mede-moeder’. Dat ik hem pas ontmoette nadat zij al lang en breed uit elkaar waren werd voor het gemak even vergeten.

Van boze stiefheks naar stiefouder

Maar toen ik daar weer kwam om de kids af te zetten die inmiddels alweer ruim een half jaar bij mij woonden, mij een kus wilden geven toen ik weg wilde gaan en mij alles lieten zien en wilden vertellen wat ze in de klas deden kwam daar ineens de juf naar mij toe. Ze vertelde mij óok waar de kids goed in waren en hoeveel ze in de klas vertelden over gezellige dingen die zij ook met mij gedaan hadden in de week. Ook legde zij mij het huiswerk uit wat ze die week mee zouden krijgen. En met deze toenadering kwam er ook een andere moeder bij staan die zich positief in het gesprek mengde en vroeg of haar dochter misschien uit school vandaan met ons mee mocht, want dat wilde ze al een heel tijdje.

En daar, in die paar minuten, maakte deze juffrouw van mij een stiefóuder en niet meer die boze stiefheks uit de sprookjes. Ik ging vrolijk de klas uit, zei gedag, er werd mij gedag terug gezegd én ik kreeg natuurlijk nog een dikke kus van mijn moppies!

Ik ben Kim, 33 jaar en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REACTIES

Amsterdam-brabant - 28 mrt 2017

Mag ik vragen hoe snel na zijn scheiding jullie bij elkaar zijn gekomen en hoe snel je bent gaan samenwonen met hem ? Je vriend is 33 en heeft al 4 kinderen , pittig zeg, zoveel kinderen op zo'n jonge leeftijd en dan scheiden en meteen weer een nieuwe relatie ? Begrijp je ook een beetje waarom die andere 2 kinderen weinig met jou te maken willen hebben ? Helaas zie ik alweer 4 grote slachtoffertjes , de 4 kinderen.... Hoop dat je veel liefde kan blijven geven aan de 2 kinderen die wel bij jullie om de week zijn, want ze hebben op jonge leeftijd al een vreselijk trauma meegemaakt...

Amsterdam-brabant - 28 mrt 2017

Oooops, jij bent 33 en niet je vriend :). Foutje bedankt. En toch zou ik graag willen weten hoe snel na zijn scheiding jullie bij elkaar kwamen, de snelheid maakt enorm veel uit hoe kinderen ermee omgaan namelijk.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.