Menu

Kluscursus voor vrouwen: het kwartje is gevallen

Het is het einde van de ochtend. De cursisten lopen naar het stopcontact, met het zelf aangesloten lampje in de hand. De een na de ander proberen ze hun eerste lampje. Voor t echie. Stralende gezichten, brede lach en uitroepen van enthousiasme, want het lampje brandt natuurlijk!

Een van de cursisten zegt tegen me: “ Wat lijkt me dat leuk voor jou, om te zien dat het kwartje telkens valt!”.

Ik kan niet anders dan dit beamen, maar bedenk gelijk dat ik het nog leuker vind voor de vrouwen zelf. Dat bij hèn het kwartje valt.

Dat zij de moed hebben gehad om zich aan te melden, en daarmee buiten hun comfortzone te treden.  Want behalve veel praktijk, behandelen we in de kluscursus voor vrouwen ook een stukje theorie.

Dat vinden we ontzettend belangrijk. Ten eerste nemen we de vrouwen serieus. ‘Nee hoor dat hoef je niet te weten. ‘ Nee hoor, daar is niks aan te snappen.’ Dat horen onze cursisten toch wel vaak.

Wat ze ook regelmatig meemaken is dat wanneer zij iets op het gebied van techniek willen leren, het even wordt voorgedaan: ‘Kijk, zo moet je het doen.’

Ze kijken mee, draaien zich vervolgens om en zijn gelijk al vergeten wat of hoe het ook al weer moest.  Dat is logisch, want er is hun niet verteld waaròm het zo moet.

In onze kluscursus voor vrouwen leggen we de vrouwen per onderwerp uit hoe het werkt. We merken dat de vrouwen daarom eerder zien dat ze een foutje hebben gemaakt en hoe zij dit kunnen verbeteren. Als je veilig wilt klussen moet je namelijk weten waar je mee bezig bent. En gelukkig leer je dat bij Femtech.

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× drie = 15
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.