Menu

Kosten van een verhuizing

Kosten van een verhuizing

Kosten van een verhuizingVerhuizen levert altijd een hoop stress en spanning op. Niet op de laatste plaats vanwege de kosten die het met zich meebrengt. Een deel van deze kosten is gerelateerd aan het ‘echte’ verhuizen: het inpakken, sjouwen en vervoeren. Sommigen doen dit zelf, anderen besluiten een verhuisbedrijf in te schakelen. Maar hoe hoog zijn de kosten van een verhuizing eigenlijk?

Laten we eerst beginnen met wat de perceptie van deze kosten bij mensen is.

Uit een onderzoek van goedkoopverhuizen.nl blijkt dat 31% weet heeft van wat de kosten van een verhuizing zijn, terwijl 38% hier zelfs nog nooit aan heeft gedacht.

Hoe hoog zijn de gemiddelde kosten van een verhuizing?

Wat zijn de kosten van het volgende voorbeeld volgens de respondenten: een huishouden van vier personen, de afstand waarover verhuisd moet worden is 50 km, van huis met 5-kamers naar huis met 5-kamers? Slechts 8% blijkt een aardig idee te hebben van wat de feitelijke kosten zijn: € 1.625. Ruim de helft van de ondervraagden meende dat het meer dan € 1.000 zal kosten. Dit, terwijl er een aantal spelers op de markt is die het voor minder doet. Er zijn sowieso tal van manieren om op verhuiskosten te besparen, zo vertelt Martin Hobbel van branchevereniging Organisatie voor Erkende Verhuizers.

De feitelijke gemiddelde kosten van een verhuizing zijn dus € 1.625. De een zal dit aan de hoge kant vinden, terwijl de ander het goedkoop vindt. Uiteindelijk is dit persoonlijk: is de tijd en stress die je hiermee uitspaart het waard? Een ieder zal deze afwegen zelf moeten maken.

Additionele kosten (en zorgen)

Natuurlijk zijn dit niet de enige kosten en zorgen die bij het verhuizen komen kijken. We hebben het enkel gehad over het inpakken en het sjouwen, maar er komen uiteraard nog een hoop andere zaken bij kijken, die we al even in de inleiding aanstipten. De ‘kosten koper’-kosten, de aanschaf van interieur in de vorm van o.a. bankstellen, het overzetten van gas, elektriciteit en licht, maar ook het aanschaffen van rolcontainers, om maar eens iets te noemen, zijn zaken die vaak de nodige zorgen met zich meebrengen. Houd daar dus rekening mee!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × acht =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.