Menu

Loes: na 22 jaar ga ik met een andere man op vakantie

1 reactie
na 22 jaar met een andere man op vakantie

“Ik ga op vakantie en ik neem mee………”

Ik ga op vakantie. Ik ga op vakantie en ik neem mee…… m’n nieuwe date. Na 22 jaar ga ik met een andere man op vakantie dan met mijn “oude vertrouwde” ex. En voor het eerst op vakantie zonder mijn kinderen.

Ondanks dat ik veel zin heb om met m’n nieuwe vlam op stap te gaan voel ik me down. Weken hebben mijn nieuwe vlam en ik naar ons weekeindje toegeleefd en er naar uitgekeken. Waarom voelt het dan nu zo dubbel? Misschien omdat het een wederom bevestiging is dat m’n nieuwe leven steeds vastere vormen aanneemt. Zoals de reclame van Amstel Radler…. “en weer doorrrr”….. Dat raakte me onverwachts.

Voor de buitenwereld lijk ik alles wel weer op orde te hebben na een heftige periode. Ik werk 5 dagen, heb een leuk huis gekocht, ik heb m’n paard kunnen aanhouden na de scheiding, ga uit eten met vriendinnen, met de kids naar de bioscoop, klus wat in m’n huis en scharrel intussen wat rond met een nieuwe vlam. Klinkt best leuk. Maar de keerzijde is dat ik overal te weinig tijd voor lijk te hebben en continue het onrustige gevoel heb achter de feiten aan te lopen. Mijn kinderen maken soms veel ruzie, de oudste pubert er flink op los, de jongste kan behoorlijk dwars en koppig zijn, het klussen is een noodzakelijk kwaad en voor m’n paard heb ik veel te weinig tijd. Het alleenstaande moederschap is een taai klusje. En nu ik een lang weekeinde weg ga, betekent dat automatisch dat ik mijn kinderen een hele week niet zal zien. Ik moet 2 dagen moederschap opgeven om een lang weekeinde met m’n nieuwe vlam op vakantie te gaan. Dat geeft me een soort van schuldgevoel, al weet ik dat ik deze vakantie keihard nodig heb en mezelf dit dus moet toestaan. De knop van “loslaten en genieten” hapert dus wat helaas. Misschien kan er voor mijn vakantie nog een monteur bijkomen….. Of zou mijn vakantie de “resetknop” zijn, waarna alles weer beter functioneert?

Ik ben Loes, bijna 43. Status: Na 22 jaar relatie, waarvan ruim 16 jaar getrouwd, in september 2016 gescheiden. En inmiddels zelfs weer verliefd. Kinderen: Ik heb twee zonen van 8 en 12 en co-ouderschap, ook met mijn twee honden. Dus soms heel stil in huis en dan weer een levendige boel. Werk: Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

REACTIES

Miranda - 28 jul 2017

Hallo Loes, Erg herkenbaar allemaal. En ook zo verwarrend. Ik ben snel geneigd om te gaan vergelijken. Dat komt omdat ik verder geen ervaring heb met mannen. Mij ex was mijn eerste en met hem een relatie gehad van 26 jaar. Nu sinds 2 jaar een nieuwe partner, het is soms net of het nog steeds niet went. Ik ga je volgen :-) Miranda

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 + = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.