
Het woord lounge komt van het werkwoord loungen, Engels voor uitrusten. Het woord is ook verbonden met de term onthaasten.
Wij associëren loungen dan ook vaak met chique luieren. Hierbij maak je gebruik van grote zachte stoelen/ banken waar je comfortabel in weg kunt zakken, vaak ook liggend. Het loungen gaat gepaard met toepasselijke muziek en sfeerverlichting. Het is al enige jaren een trend om zo’n plek te creëren in de tuin . Een gedeelte waar je met familie en vrienden gezellig samen kunt relaxen.
Een andere, hiermee samenhangende trend is het binnen gebeuren naar buiten te brengen. De woning en tuin worden meer als geheel gezien en moeten dus ook steeds meer een bij elkaar passende uitstraling krijgen. Allereerst zal ik een aantal lounge mogelijkheden bespreken. Aansluitend geef ik nog een aantal suggesties om de omgeving van de bank te stylen.
Een wicker loungset is de eerste loungebank die ik me kan herinneren. De bank heeft de uitstraling van een gevlochten rieten meubel. Gelukkig zijn de materialen de laatste jaren kwalitatief steeds beter geworden.
Naast de hout kleur is het wicker meubilair in veel kleuren leverbaar (antraciet en licht). Deze stijl is ideaal voor een landelijke tuin.
Basic uitstraling
Steigerhout meubilair wordt zowel binnen als buiten regelmatig gebruikt en heeft een ruwere, stoerdere uitstraling. Je kunt het hout behandelen maar doe je dit niet dan treedt na verloop van tijd een vergrauwing op. Dit meubilair is uitermate geschikt voor een basic interieur en makkelijk te combineren.
Steigerhouten meubelen zijn ook uitermate geschikt om zelf te maken. Online zijn veel bouwtekeningen te vinden.
Voor een eigen uitstraling
Tot slot een tuinbank om zelf te maken van pallets. Door tuinkussens in elke willekeurige kleur / patroon te maken krijgt je bank een eigen identiteit.
Aankleding
Naast accessoires kun je de lounge hoek natuurlijk ook nog aankleden met allerlei bijpassend gekleurde kussens.
Afhankelijk van de ligging van de tuin / terras kan ik me goed voorstellen dat je in je loungehoek ook even uit de zon wilt genieten. Je kunt daarvoor een parasol gebruiken maar een schaduwdoek is ook een goede oplossing. Deze span je aan bomen, palen of muren zodat je geen last hebt van een hinderlijke parasolvoet. Het doek kan het gehele seizoen buiten blijven hangen. Tijdens een klein buitje blijf je zelfs droog en op avonden dat het afkoelt blijft de warmte langer hangen. Door het combineren van verschillende vormen en materialen creëer je een decoratieve en trendy schaduwplek.
Ondergrond:
Ik eindig met de aankleding van de ondergrond. Uitgaande van een bestaande ondergrond (terras), zijn er volop mogelijkheden de vloer als sfeerelement te benutten, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Ik noem er 2:
Je gaat naar een bouwmarkt/ schildersbedrijf en laat je voorlichten over het gebruik van beton verf. Met deze verf schilder je een vloerkleed op de grond (betonverf is in diverse kleuren beschikbaar).
Of je gaat op zoek naar een kleurrijk buitentapijt.
REAGEER OP DEZE BLOG