Menu

Loungen in je nieuwe tuin

Het woord lounge komt van het werkwoord loungen, Engels voor uitrusten. Het woord is ook verbonden met de term onthaasten.

Wij associëren loungen dan ook vaak met chique luieren. Hierbij maak je gebruik van grote zachte stoelen/ banken waar je comfortabel in weg kunt zakken, vaak ook liggend. Het loungen gaat gepaard met toepasselijke muziek en sfeerverlichting. Het is al enige jaren een trend om zo’n plek te creëren in de tuin . Een gedeelte waar je met familie en vrienden gezellig samen kunt relaxen.

Een andere, hiermee samenhangende trend is het binnen gebeuren naar buiten te brengen. De woning en tuin worden meer als geheel gezien en moeten dus ook steeds meer een bij elkaar passende uitstraling krijgen. Allereerst zal ik een aantal lounge mogelijkheden bespreken. Aansluitend geef ik nog een aantal suggesties om de omgeving van de bank te stylen.

 uitrusten in de tuinLandelijke uitstraling

Een wicker loungset is de eerste loungebank die ik me kan herinneren. De bank heeft de uitstraling van een gevlochten rieten meubel. Gelukkig zijn de materialen de laatste jaren kwalitatief steeds beter geworden.

Naast de hout kleur is het wicker meubilair in veel kleuren leverbaar (antraciet en licht). Deze stijl is ideaal voor een landelijke tuin.

 

Basic uitstraling

Steigerhout meubilair wordt zowel binnen als buiten regelmatig gebruikt en heeft een ruwere, stoerdere uitstraling. Je kunt het hout behandelen maar doe je dit niet dan treedt na verloop van tijd een vergrauwing op. Dit meubilair is uitermate geschikt voor een basic interieur en makkelijk te combineren.

Steigerhouten meubelen zijn ook uitermate geschikt om zelf te maken. Online zijn veel bouwtekeningen te vinden.

lounge meubel zelf maken

 

Voor een eigen uitstraling

Tot slot een tuinbank om zelf te maken van pallets. Door tuinkussens in elke willekeurige kleur / patroon te maken krijgt je bank een eigen identiteit.

Aankleding

Naast accessoires kun je de lounge hoek natuurlijk ook nog aankleden met allerlei bijpassend gekleurde kussens.

Afhankelijk van de ligging van de tuin / terras kan ik me goed voorstellen dat je in je loungehoek ook even uit de zon wilt genieten. Je kunt daarvoor een parasol gebruiken maar een schaduwdoek is ook een goede oplossing. Deze span je aan bomen, palen of muren zodat je geen last hebt van een hinderlijke parasolvoet. Het doek kan het gehele seizoen buiten blijven hangen. Tijdens een klein buitje blijf je zelfs droog en op avonden dat het afkoelt blijft de warmte langer hangen. Door het combineren van verschillende vormen en materialen creëer je een decoratieve en trendy schaduwplek.

buitenkleed

Ondergrond:

Ik eindig met de aankleding van de ondergrond. Uitgaande van een bestaande ondergrond (terras), zijn er volop mogelijkheden de vloer als sfeerelement te benutten, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Ik noem er 2:

Je gaat naar een bouwmarkt/ schildersbedrijf en laat je voorlichten over het gebruik van beton verf. Met deze verf schilder je een vloerkleed op de grond (betonverf is in diverse kleuren beschikbaar).

Of je gaat op zoek naar een kleurrijk buitentapijt.

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.