Menu

Mogen we een hamster als we in twee huizen gaan wonen?

We gaan in twee huizen wonen.

Maarten/Flickr

Van mama mocht dat nooit maar nu we in twee huizen gaan wonen, kan ik bij jou toch wel een hamster hebben, vroeg zijn dochter.

Ze wonen met zijn vieren in een appartement en hun dochters zitten op de lagere school. De meisjes slapen in één kamer en dat is ingewikkelder nu ze ouder worden.

Dus vertelden ze iedereen dat ze gingen verhuizen naar een groter huis. Logisch. Maar het perspectief veranderde. Want zij bedacht dat die verhuizing wel een goed idee was maar dat ze niet meer met de hele familie in één huis wilde wonen. Ze wilde in twee huizen gaan wonen en gaan scheiden.

Hij was niet eens kwaad. Hij begreep het wel, het appartement was al die jaren te klein geweest voor vier mensen.

Voor de dochters valt het gezin uit elkaar. Die hebben nu een vader in het ene en een moeder in het andere huis. Ach, zei hij, in Amsterdam is dat niks geks, heel veel kinderen hebben gescheiden ouders. Ze slapen dan bij de een, dan bij de ander en het is ook praktisch, er is altijd wel een ouder die voor opvang kan zorgen.

Maar hij laat wel een PostVoorLater brief maken. Want nu zitten ze nog met z’n vieren aan de ontbijttafel.

En dan plakt hij er tekeningetjes bij, die de meisjes gemaakt hebben, toen ze klein waren.

Om de tijd te bewaren, van een familie met z’n viertjes, tot juni 2014.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee + = 11

Vlog

Voor je kind is de scheiding ook een rouwproces. Loyaliteit hoort bij kinderen. Loyaliteit naar allebei de ouders. Hoe begeleid je als ouders dit rouwproces het beste? Hoe help je je kind de scheiding te verwerken? Marloes Andriessen van Succesvol Scheiden Brabant geeft je in deze vlogLees verder > het help je je kind de scheiding te verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.