Menu

Mogen we een hamster als we in twee huizen gaan wonen?

We gaan in twee huizen wonen.

Maarten/Flickr

Van mama mocht dat nooit maar nu we in twee huizen gaan wonen, kan ik bij jou toch wel een hamster hebben, vroeg zijn dochter.

Ze wonen met zijn vieren in een appartement en hun dochters zitten op de lagere school. De meisjes slapen in één kamer en dat is ingewikkelder nu ze ouder worden.

Dus vertelden ze iedereen dat ze gingen verhuizen naar een groter huis. Logisch. Maar het perspectief veranderde. Want zij bedacht dat die verhuizing wel een goed idee was maar dat ze niet meer met de hele familie in één huis wilde wonen. Ze wilde in twee huizen gaan wonen en gaan scheiden.

Hij was niet eens kwaad. Hij begreep het wel, het appartement was al die jaren te klein geweest voor vier mensen.

Voor de dochters valt het gezin uit elkaar. Die hebben nu een vader in het ene en een moeder in het andere huis. Ach, zei hij, in Amsterdam is dat niks geks, heel veel kinderen hebben gescheiden ouders. Ze slapen dan bij de een, dan bij de ander en het is ook praktisch, er is altijd wel een ouder die voor opvang kan zorgen.

Maar hij laat wel een PostVoorLater brief maken. Want nu zitten ze nog met z’n vieren aan de ontbijttafel.

En dan plakt hij er tekeningetjes bij, die de meisjes gemaakt hebben, toen ze klein waren.

Om de tijd te bewaren, van een familie met z’n viertjes, tot juni 2014.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


zeven + 3 =

Vlog

Op zondag 22 april wordt Binnenstebuiten uitgezonden De scheiding van haar ouders levert fikse onrust op voor Emma, en dat kan ze er nou net niet bij hebben want ze staat op het punt om Nederlands kampioen schieten te worden. Als ze in haar dagboek haar gevoelens op een rijtje zet, levert dat een verrassend Lees verder >

pubermeisje met gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk