Menu

Naar de andere kant van de wereld

samengesteld gezin uit elkaar

samengesteld gezin uit elkaar

Soms kun je gewoon (nog) niet uitleggen waarom je bepaalde keuzes maakt. Maar je zet de Nieuwe Stap weloverwogen. Hierbij het verhaal van een drastische scheiding.

Ze hebben een dochter. Er was al een meisje van een andere vader dus nu waren ze met z’n vieren. Heel jong waren ze maar heel trots op hun ‘gezin’. Ze hadden allebei een baan en de combinatie met de twee meisjes viel lang niet even makkelijk. Het bleef onrustig, ze konden geen ritme vinden in dat samengestelde gezin. Na vijf jaar besloot hij een paar maanden naar een familielid in Australië te gaan. Dat beviel hem en hij bleef.

Zijn dochter groeit op in Nederland zonder haar vader. Zijn nieuwe stap was niet uit te leggen aan de familie en zeker niet aan zijn vijfjarige dochter. Hij heeft een PostVoorLater gemaakt.

Toen hij vertrok was ze te klein om er iets van te begrijpen. Maar als ze 18 jaar is, krijgt ze zijn film, zijn verhaal over het land waar hij nu geworteld is en de reden van zijn vertrek.

Kijk verder voor voorbeelden van een Post voor Later.

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × = 35
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.