Menu

Nee zeggen kan je leren

als gescheiden man kun je nee zeggen

als gescheiden man kun je nee zeggen

“Nee zeggen”, kan jij het? Ik denk vaak dat ik de enige ben die nooit nee kan zeggen. Ik vraag me dan af waarom andere mensen me in zo’n lastige positie brengen? Of maak ik het lastiger dan het is en moet je gewoon duidelijker je grenzen aangeven?

Waarschijnlijk hebben er meer mensen moeite mee. In mijn omgeving hoor ik ook vaak dat mensen die dingen doen die ze eigenlijk niet willen. Maar waarom doen we dat? Waarom zeggen we niet gewoon ‘nee’. Wat houdt ons tegen? Willen we misschien aardig gevonden worden? Willen we anderen te graag helpen, tegen ons eigen wil in? Maar nog belangrijker, hoe zorg je dat je assertiever wordt?

Vorige week gebeurde het weer: ik werd gebeld door iemand die ik bijna 13 jaar niet heb gezien of gesproken. Ze vroeg mij of ik binnenkort, omdat ze op vakantie gaat, 8 dagen lang haar paard wil verzorgen, lees: elke dag 2 tot 3 uur rijden, borstelen, eten geven, stal schoonmaken enzovoort. Ik durfde natuurlijk geen nee te zeggen want dan zorg ík ervoor dat ze niet op vakantie kan. Onzin. Waarom moet ik naast een fulltime baan iets doen wat ik eigenlijk helemaal niet leuk vind? En wat ook nog eens zoveel tijd kost. Na aandringen van diverse mensen heb ik gister eindelijk de stap durven te zetten om te bellen. Ik heb gezegd dat ik het niet doe, gewoon omdat ik het niet wil en er geen tijd voor heb.

Nee zeggen kan je leren.

Zo eng was het eigenlijk helemaal niet, het luchtte enorm op. Herken jij zulke momenten? Zou je ook vaker voor jezelf op willen komen? Wil je assertiever worden maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Er zijn natuurlijk diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Maar wie weet helpt een cursus Persoonlijke groei je verder. De cursus Persoonlijke groei van het NTI helpt je om je leven naar eigen wens in te vullen. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal zodat je jezelf beter leert kennen en daardoor ook met andere ogen naar de buitenwereld kijkt. Wie weet moet ik er zelf toch ook maar eens mee starten. Het NTI biedt nog veel meer cursussen aan die je hierbij kunnen helpen, denk bijvoorbeeld eens aan Life Coach. Wat ga jij doen? Pak jij je probleem aan of zie je wel hoe het loopt?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 × vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.