Menu

Niet meer naar papa, het verhaal van stiefmoeder Kim

1 reactie
niet meer naar papa

Na meerdere jaren, vanaf het begin van de scheiding, positief te zijn geweest naar de kinderen en daarvoor in de plaats de meest vreselijke dingen naar je hoofd geslingerd te hebben gekregen gaat het dan eindelijk tóch wat opleveren!

Niet meer naar papa

Ex van vriendlief, die zelf de scheiding initieerde, kwam met de meest vreselijke verhalen. Dit werd vervolgens het liefst zo vaak mogelijk met zoveel mogelijk mensen gedeeld met de kinderen erbij.

Gevolg, twee kinderen van toen nog 11 en 13, maakten een keuze die hen de rest van hun leven zou beïnvloeden. Niet meer naar papa.

De uitspraak van de rechter maakte daarvan, dat er gesprekken zouden plaatsvinden die het contact onderling zou gaan verbeteren waardoor er uiteindelijk toegewerkt wordt naar een omgangsregeling zoals die ook voor de 2 jongste kinderen geldt.

Gevolg, na meer dan 3 jaar nog steeds geen enkele omgangsregeling en ook niet echt een ingang om deze met twee pubers van 15 en 17 nog van de grond te laten komen.

Grote keuzes voor jonge kinderen

Nu de jongste ook die leeftijd bereikt hebben van de twee oudste toen, verbaast het me eigenlijk nog meer dat zulke jonge kinderen, totaal nog onwetend in de wereld, al zulke grote keuzes kunnen en mogen maken zonder dat daar zorginstanties over waken.

In ons geval begint de omgang met de oudste twee nu sinds een half jaar wel te verbeteren, des te meer ik het eigenlijk schokkend vind hoeveel de kinderen is afgenomen door met ze mee te zijn gegaan in die toen gemaakte keuze.

Ze gedragen zich nog als die kinderen van 11 en 13 als ze in de buurt zijn van hun vader. Alsof ze zelf ook terug willen in de tijd en alles nog willen inhalen.

Maar linksom en rechtsom komt ook nog overal de loyaliteit naar de moeder om de hoek zetten. Als je ze wilt helpen met school of andere zaken, dan schieten ze in de vlekken, want dat zijn zaken die hun moeder aangaat. Dat die er vervolgens thuis weinig aandacht en tijd voor heeft is iets wat ondergeschikt is.

Stabiele basis

Maar de basis is bij ons altijd hetzelfde gebleven. Er werd en wordt bij ons in huis niets negatiefs over moeder gezegd, we doen ons eigen ding en stellen onze eigen grenzen. En dat levert nu op dat de kinderen weten waar ze aan toe zijn als ze bij ons zijn.

Langzaamaan komt er steeds meer beweging onze kant uit. Het zijn kleine stapjes, maar ze zijn er. Zo nu en dan een logeerpartij of een avondmaaltijd.

Soms slaat het (voor mijn gevoel) wat teveel de andere kant uit, zoals de vele appjes en belletjes om geld voor allerhande dingen of de taxi-service van papa. Daarover hebben wij dan onderling nog wel eens een meningsverschil, maar ach, uiteindelijk zijn het natuurlijk allemaal kleine overwinningen.

De tijd kan niet meer ingehaald worden, de afstand die er is kan slechts verkleind maar niet meer volledig weggenomen worden, maar we komen steeds een stapje dichterbij. Zónder het ten koste te laten gaan van hun moeder. Want o, wat had dat af en toe toch makkelijk en heerlijk geweest om eens niet ‘de wijste te zijn’ of ‘er boven te staan’ en eraan toe te geven om ook eens met bagger terug te gooien en hen de waarheid te vertellen over hun ‘perfecte’ moeder.

Maar nee, het Engeltje blijft het gelukkig altijd winnen van het Duiveltje..

Ik ben Kim, 33 jaar en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REACTIES

Jolanda - 4 jan 2019

Heel veel respect voor je doorzettingsvermogen! Hoop dat het inmiddels stapje voor stapje beter gaat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.