Menu

Nieuwe muziek van Roel van Velzen over zijn scheiding: waardevolle én leerzame periode

Roel van Velzen over zijn scheiding

De nieuwe EP ‘Veranderlust’ van zanger Roel van Velzen is het resultaat van een zoektocht naar openheid en verbinding na zijn scheiding.

Het is zijn eerste Nederlandstalige EP. “Ik durfde dat nooit, maar nu ben ik er klaar voor.”

‘Veranderlust’

Na een huwelijk van twintig jaar scheiden Van Velzen en zijn jeugdliefde drie jaar geleden. In zijn zogenaamde ‘chaos-boekje’ schrijft hij de warboel in zijn hoofd van zich af. Dat blijkt niet alleen een manier om zijn gedachten te ordenen, maar ook een bron van inspiratie voor nieuwe muziek.

Met het boekje onder zijn arm duikt Van Velzen samen met onder anderen Paul de Munninck, Lucas Hamming en Diggy Dex de studio in. Het resultaat? Vijf persoonlijke nummers over vallen en opstaan na een roerige periode.

Opvallend is dat deze EP zijn Nederlandstalige primeur is. De zanger vond het spannend om in zijn eigen taal te zingen. “Dan moet álles kloppen, want je bent wat je zingt.” Tijdens het muziekprogramma Beste Zangers zong Van Velzen voor het eerst in het Nederlands, toen hij een Turks nummer van Karsu vertaalde. “Ik dacht altijd dat Nederlandstalig niets voor mij was, maar daarna wilde ik het wel weer eens proberen.”

Roel van Velzen

In de podcast Roels sofasessies, die hij maakte in samenwerking met LINDA., ging de zanger in gesprek met andere bekende Nederlanders die een scheiding hadden meegemaakt. “Dat is een belangrijke stap geweest”, vertelt van Velzen.

Na zijn scheiding voelt hij de noodzaak dingen anders aan te pakken. Openlijk voor een microfoon praten over scheiden, vrouwen, trouwen, rouwen en vriendschap is nieuw. “Maar ik besloot overal ‘ja’ op te zeggen, wat ik voorheen zou weigeren”, zegt hij. “De podcast is echt een bevrijding geweest. Ik kwam heel dicht bij degene met wie ik een gesprek had en daardoor leerde ik mijzelf beter kennen.” Alle positieve reacties die hij krijgt, werken helend voor de zanger.

“Ik denk zelfs dat deze Nederlandstalige muziek er niet was geweest zonder die sessies”, vertelt hij. “Doordat ik ineens over mijn gevoel durfde te praten, durfde ik er óók over te zingen.”

Bron: Linda.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.