Menu

Nooit meer lijnen maar wel een gezond gewicht

Deze blog is geschreven door Benfit:

Wie kent het niet? Heel hard je best doen om een aantal kilo’s kwijt te raken. Super trots zijn op jezelf als het is gelukt! Na een scheiding troosten met lekkers maar toch je strakke lijn willen behouden. Maar vervolgens weer teleurgesteld als het niet lukt om de kilo’s er af te houden. Jaar in jaar uit, blijf je aan de gang met je gewicht. Om moedeloos van te worden. Zonde van jouw tijd en energie! Het is namelijk heel goed mogelijk om op gewicht te komen én te blijven. Belangrijkste advies: ga nooit meer lijnen!

Houd je stofwisseling actief

Het lijkt in eerste instantie een stap in de goede richting wanneer je op dieet gaat om een aantal (overtollige) kilo’s kwijt te raken. Wat je echter niet beseft, is wat een streng dieet doet met jouw lichaam! Laat je lichaam een tijdje wennen aan weinig eten, wat er dus gebeurt als je aan het lijnen bent, en je stofwisseling wordt alleen maar trager! Als je weer normaal gaat eten, kom je direct weer aan. Jouw stofwisseling is namelijk minder gaan verbranden, omdat er tijdens die periode van weinig calorieën weinig te verbranden was. Jij gaat weer terug naar een normaal eetpatroon, maar je stofwisseling staat ondertussen nog op een laag pitje. Sneller dan het licht zijn de kilo’s dan weer terug. Bovendien kost een volgende dieetpoging nóg meer moeite dan de vorige keer door die trage stofwisseling! De oplossing zit hem in een gezond eetpatroon, waarbij je voldoende eet. Maar alleen met gezond eten ben je er nog niet. Een combinatie met bewegen en ontspannen brengt het beste resultaat!

Er gaat een wereld voor je open

Nu weten wij dat het klinkt alsof je er wel heel erg veel voor moet doen. Hierover zijn wij heel eerlijk: je krijgt een gezond en fit lichaam niet voor niets. Je zult ervoor aan de slag moeten. Maar waarover wij ook heel eerlijk zijn: in het begin kan het zwaar zijn, maar zodra je merkt hoeveel energie je ervoor terugkrijgt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Een gezonde levensstijl wordt namelijk een gewoonte en na een tijdje kost het je nog weinig moeite. Het gaat vanzelf! We zouden het wel van de daken willen schreeuwen hoe goed jij jezelf kunt voelen bij een gezonde levensstijl, maar nog mooier zou het zijn als jij voor jezelf besluit dat je wilt ervaren wat het is. Het gevoel van controle over jouw lichaam, nooit meer de teleurstelling dat je lichaam je in de steek laat wanneer je weer aankomt, energie voor 10!

Laat je coachen

Ben jij helemaal klaar voor een nieuw leven na je scheiding? Wil je het patroon van diëten volgen om op gewicht te komen voor altijd achter je laten? Ben jij een fit, actief, energiek persoon in de dop, ook na je scheiding? Onze coaches gaan graag met jou samen aan de slag om jouw nieuwe levensstijl binnen handbereik te brengen! We zijn er voor jou en laten je niet meer los tot jij jouw doel hebt bereikt!

Kijk voor meer informatie op www.benfit.nl, of stuur ons een mail op info@benfit.nl. Graag bieden we je een gratis proefweek aan om je een idee te geven van ons programma.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.