Menu

Online daten na een scheiding

1 reactie
online daten


online datenSinds kort is je relatie of huwelijk voorbij. Inmiddels ben je toe aan nieuwe contacten en dus wil je weer gaan daten. Maar wanneer mag dat eigenlijk? En hoe vind je andere singles die in hetzelfde schuitje zitten als jij? Misschien heb je wel kinderen, wat het beginnen aan een nieuwe relatie nog lastiger maakt. In dit artikel lees je meer over online daten na een scheiding.

Wanneer mag ik weer (online) daten?

Het is erg belangrijk om te weten dat je moet doen waar je je goed bij voelt. Er zijn altijd mensen die vinden dat je te vroeg aan een nieuwe liefde begint. Tegelijkertijd zijn er ook mensen die vinden dat je jezelf wel sneller aan de liefde had mogen geven. Gemiddeld gezien gaan Nederlanders na 12 maanden weer op zoek naar een nieuwe partner. De behoefte aan een nieuwe relatie is echter voor iedereen zo anders. Liefde laat zich niet vangen in gemiddelde regels. Luister daarom vooral goed naar jezelf. Ben je over je ex heen? Heb je genoeg tijd gehad om weer jezelf te worden en ga je dus niet voor een rebound? Als je kinderen hebt, is het beter om rustig aan te doen in de liefde. Zo kunnen zij ook wennen aan de gedachte dat papa en mama niet meer samenzijn. Ook eist een nieuwe liefde veel aandacht op. Aandacht die zij in deze moeilijke periode vaak hard nodig hebben!

Waar vind ik gelijkgestemden?

Na een scheiding ben je vaak op zoek naar iemand die jouw situatie begrijpt. Online kun je eenvoudig op zoek naar gelijkgestemden. Op de website www.datingsitekiezen.nl vind je eenvoudig een website die bij je past. Dit kan via bekende online datingsites, zoals Lexa, Parship of Relatieplanet. Dit zijn grote datingsites waarop veel verschillende mensen vertegenwoordigd zijn. In je profiel kun je aangeven dat je gescheiden bent, waardoor potentiƫle dates daar rekening mee kunnen houden. Heb je kinderen? Dan zijn er wel specifieke websites voor jou! Denk bijvoorbeeld eens aan Alleenstaande-papas en Alleenstaande-mamas. Bij deze datingsite weet je zeker dat je in contact komt met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij, of tenminste op zoek zijn naar iemand met jouw situatie. Mochten je kinderen het huis al uit zijn en ben je dus op latere leeftijd gescheiden, dan kun je terecht bij online dating voor senioren. Voorbeelden hiervan zijn SeniorenGeluk, NieuweRelatie of Lach. Veel plezier met online daten en je nieuwe dates!

REACTIES

ans - 17 sep 2015

wanneer mag ik weer on line Ik heb heel veel steun gehad aan ouderalleen. Voor mij was dit een lotgenoten site, veel meer dan een datingsite. was nog lang niet toe aan daten maar wilde wel leuke dingen ondernemen. Ouderalleen heeft me in die tijd veel gebracht. Gr. Ans

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 7
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.