Menu

Begeleiding bij nieuwe stappen bij loopbaanbegeleiding

loopbaanbegeleiding

loopbaanbegeleiding

Een echtscheiding leidt tot nieuwe stappen. Hierbij de eerste blog van onze nieuwe partner, die je daarbij kan begeleiden. De Zoete Citroen biedt ook loopbaanbegeleiding.

No guts, no glory! Als je van een zure citroen, een zoete overwinning wilt maken, moet je dingen doen die je niet gewend bent. Je anders gaan gedragen bijvoorbeeld of anders gaan denken. Initiatief tonen leidt eerder tot nieuw geluk of mooie kansen dan passief gedrag.

Doe als Helga van Leur, meteoroloog en tv-presentatrice van het weer bij RTL in Margriet 22, 2014: ‘Al mijn hele leven neem ik stappen buiten mijn comfortzone. Ik denk heel vaak dat ik iets niet kan, maar ik probeer het toch. En als het dan lukt, met al het vertrouwen dat anderen in mij hebben…Dat geeft zo veel voldoening. Het zijn overwinningen op mezelf.’ Helemaal in de gedachte van De Zoete Citroen.

Feit is dat jouw zure citroen, jóuw probleem is. Hoeveel mensen ook met je meedenken of support bieden, jij bent aan zet. Dat kan verlammend werken en angst inboezemen. Hoe moet je verder? Ook al is je situatie niet rooskleurig, hij is je wel vertrouwd. Onprettig, maar in ieder geval minder eng dan een nieuwe weg inslaan. Totdat je beseft dat het zo niet langer kan. Je welzijn staat ver onder druk en je voelt dat het tijd wordt voor een nieuwe stap. Pas als jezelf de noodzaak voelt, is het jouw tijd om die nieuwe weg in te slaan en het oude vertrouwde los te laten. Hoe onwennig ook.

Hoe hoog een berg ook mag zijn, elke bergbeklimmer neemt hem stap voor stap. Dat is de enige manier. Niet te ver vooruit kijken, dan lijkt hij nog steiler. En hulpmiddelen gebruiken, wat je maar nodig hebt om je doel te bereiken. Dat kunnen cursussen zijn, deskundige adviezen die je op weg helpen of misschien wel een heel nieuwe look. Wat het ook is, laat je niet weerhouden van je goede voornemens. Maak er werk van, doe alles wat binnen je bereik ligt. En dat waar je geen invloed op hebt, laat je links liggen.

Ook weten wat jouw cirkel van invloed is? Neem dan contact op via judith @dezoetecitroen.nl. Maak van jouw zure citroen, een zoete overwinning!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 5 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.