Menu

Papa is verliezer, blog van stiefmoeder Kim

1 reactie
papa is verliezer

En nu…

We zijn al weer enige tijd verder na de scheiding tussen mijn vriend en zijn ex vrouw.

Twee kinderen zijn ‘in de strijd verloren gegaan’. Hij heeft altijd gezegd, ik ga niet om mijn kinderen vechten, dus papa is verliezer met alle gevolgen van dien.

Maar nu lijkt het ook voor nummer 3 te zijn aangebroken.

Papa niet meer zien

Een situatie die verre van ideaal is. Twee jonge kinderen die ten gevolge van de scheiding hun papa niet meer zien en nauwelijks spreken. Terwijl ze altijd een hele hechte band hebben gehad.

Verbroken door een ingrijpende gebeurtenis, een keuze van twee volwassen mensen, maar waar uiteindelijk alleen 1 partij het grootste verlies of heeft geleden. OF tsja, eigenlijk natuurlijk gewoon 3 partijen, want je kan mij niet vertellen dat kinderen hun andere ouder niet missen.

Niet groot genoeg om keuzes te maken

Kinderen zijn hard, eerlijk en zeer flexibel. Ze maken beslissingen met hun gevoel, omdat dat het eerste is wat bij ze opkomt. Een gevoel wat als kind nog gestuurd wordt door keuzes die ouders voor ze maken. Keuzes waarvoor ze nog niet ‘groot’ genoeg zijn om deze te maken. Die je ze ook niet moet laten maken, omdat ze de gevolgen nu nog kunnen overzien.

En daar staan we dan, weer een keuzemoment van nummer 3 dit keer. 9 jaar en klaar om grenzen op te zoeken. Afkijken wat de twee oudste hebben gedaan en kijken hoever je zelf kan gaan om ook op deze manier aandacht te krijgen en je eigen regels te bepalen. Hij zit niet goed in zijn vel en weet niet goed hoe dat komt. Behoefte om ‘thuis’ te zijn en te blijven. ‘Thuis’ het huis bij mama, “want bij papa is het alleen maar logeren”.

Thuis is bij mama

Het co-ouderschap wat papa eigenlijk wilde maar mama niet, was met 1,5 dag verschil er niet van gekomen en dus is ‘thuis’ nu bij mama.

Verdriet, woede en frustratie en vooral de grenzen opzoeken. Papa gaat er niet in mee, wel ruimte voor gesprekken en onderzoek naar het achterliggende probleem, maar een jongen van 9 gaat niet voor zichzelf uitmaken hoe de omgangsregeling er elke week uit gaat zien.

Mama denkt daar anders over. Die begrijpt de emoties en vind dat daar naar geluisterd moet worden. Als hij naar mama wil, of langer bij mama wil blijven dan moet dat kunnen.

Voor allebei de denkwijzes valt natuurlijk wat te zeggen, en van allebei zijn ook de emoties te begrijpen.

Kind staat er middenin

Het gevolg alleen van deze uiteenlopende gedachtes is escalatie en het kind wat er middenin zit. Deze jongen speelt de situatie maximaal uit, en uiteindelijk staat papa als verliezer aan de zijlijn.

Ik voel het verdriet, wederom is er verlies… en wederom zal dat verlies er bij twee partijen zijn.
De vraag is nu alleen, voor hoelang.

Ik ben Kim, 33 jaar en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REACTIES

Frances - 2 dec 2017

Hoi Kim, Volhouden hoor. Niet zomaar opgeven ook al lijkt het op vechten. Het is juist in het belang van de kids om hen het goede voorbeeld te geven en uit te leggen dat ze een vader en moeder nodig hebben. Zoek hulp ( geen Jeugdzorg ! ) maar bijv via school maatschappelijk werk of de gemeente ( wijkteam ). Neem een goede advocaat in de arm, vraag om een bijzonder kinder curator of schakel de hulp van een Kindbehartiger in. Ouderverstoting is kindermishandeling. Ik blog er ook over op deze site. Veel sterkte !

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zeven = 16
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.