Menu

Papa, je moet me nu komen halen! Blog van stiefmoeder Kim

7 reacties
stiefmoeder

En ineens zijn de kaarten opnieuw geschud.

Het is zondagavond, Moederdag, en ik zie op mijn telefoon een gemiste oproep van de een na oudste puberdochter van mijn vriend en een whatsappje. ‘Wil je vragen of papa me even belt?’.

Je moet me nu komen halen

Hij kijkt op zijn telefoon en er staan wat berichtjes van haar in het scherm. Ruzie met moeder en de vriend van moeder die tijdelijk bij hen logeert.

Hij appt en vraagt wat er is. Ze belt op, ‘papa, je moet me nu komen ophalen, anders gaat het echt mis’.

We zaten net bij vrienden te eten, maar een huilende dochter in paniek maakt dat we gelijk in de auto stappen. ‘We’ want mijn vriend had al een biertje gedronken.

In de auto speculeren we wat, nog nooit eerder zo’n telefoontje gehad. De vorige dag waren wij nog bij ze langs geweest om de verjaardag van haar broertje in klein gezelschap te vieren.

Alleen in goed overleg

Eerst even haar moeder bellen, andersom zou hij het namelijk ook niet fijn vinden dat als hij een ruzie heeft met (een van) hun kinderen, moeder gelijk voor de deur staat om hem/haar op te komen halen.

Er wordt eerst geïrriteerd opgenomen. ‘Blijkbaar heb jij al besloten haar op te halen?’. “Alleen in goed overleg, dus vandaar dit telefoontje”. Ik kijk hem trots aan, normaal hadden dit soort telefoontjes volledig kunnen escaleren, nu niet.

Rust komt weer wat terug in het gesprek en moeder geeft aan dat puberdochter met alles en iedereen ruzie maakt, lui is en met niks mee helpt. Ze had haar buik er van vol, dus prima dat ze met mijn vriend mee gaat.

Tranen

Aangekomen zien we puberdochter samen met haar broertje, die later naar ons toe zou komen, op een hekje zitten met rode ogen en een tas in haar hand.

Mijn vriend stapt uit en pakt haar spullen aan. Iedereen stapt weer in en we rijden weg.

Op de achterbank ontstaat hyperventilatie en tranen, heel veel tranen.

In eerste instantie vertelde ze dat ze met iedereen ruzie kreeg, maar voornamelijk met de vriend van haar moeder en haar moeder haar verhaal niet geloofde.

Eerst maar even tot rust bedaren, even stoppen met praten en vooral ademhalen.

Het is al laat. Morgen maar weer even verder zien…

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

Lees ook de andere blogs van Kim.

REACTIES

Tessa - 1 jul 2020

Het is wat hè! Sterkte. Ben benieuwd naar hoe het verder gaat...

Fien - 1 jul 2020

Wat ik lastig vind aan pubers die in een ruzie vertrekken naar de andere ouder: gaan ze het zo niet uitspelen? Want wat als.t nu bij jullie misloopt. Gaat ze dan weer terug? Als je als ouders samen was gebleven was er ook geen vluchtplek ook dat op zicht. Maar.. ik zit niet in die schuit dus praat wellicht makkelijk.... ik wil dan ook niet oordelen. Alleen hardop afvragen

Tessa - 1 jul 2020

Bij ons halen we ze niet op. We bellen, praten, praten met de ex, maar ze moeten het daar oplossen. Wel kan ik me voorstellen dat situaties verschillen en er situaties denkbaar zijn dat ophalen wel de beste oplossing is.

Sarah - 2 jul 2020

Wat mij stoort is de standaardzin onderaan deze blog "Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen", niet alleen tenenkrommend weeiig maar het geeft ook meteen al aan dat wat inhoudelijk , dr strijd tussen vader en biologische moeder die herhaaldelijk beschreven worden, niet aan de " ontzettend lieve man" ligt.

    Pien - 2 jul 2020

    Wat ik hier nu tenenkrommend storend vind is dat je hier over valt en niet inhoudelijk op de blog. Ik heb echt met dit gezin te doen en weet uit ervaring dat pubers en scheiding in combi met nieuwe partners moeizaam is

    Tessa - 2 jul 2020

    Ik lees in deze standaard zin dat ze stapelgek is op deze kerel... En dat heb je in dit soort ingewikkelde verhoudingen nodig, anders trek je het niet als stiefouder en lukt het je niet om te kunnen blijven relativeren en in perspectief te zien en om de rust te bewaren voor jezelf en de anderen.

Kim - 9 jul 2020

Bedankt voor jullie reacties, en Fien, zeker een goede vraag! ook iets wat wij ons ook op dat moment afvroegen, waar doe je nou goed aan?! Ik denk als je je dochter al zoveel jaren niet hebt mogen/kunnen zien door de ontstane situatie, je ook wat sneller misschien denkt, ik wil haar, nu ze het vraagt, ook gelijk bij mij, in plaats van het ter plaatse op te lossen. En wat daarbij dan ook mee speelt uit het verleden is dat moeder het toen ook zo heeft aangepakt. Uiteindelijk (naar ons idee) dus voor de middenweg gekozen om wél eerst moet moeder te overleggen, maar een adempauze voor beiden te creëren. En @Sarah, die lieve man is inderdaad gerelateerd aan het feit dat hij voor mij een lieve man is :-) Als die dat niet was... was ik een paar jaar geleden al heel hard weg gerent... Vervolg is in de maak...

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Als je gaat scheiden komt er op enig moment boosheid los. Als je een lange geschiedenis hebt samen heb je zeker ook narigheid meegemaakt en kan je putten uit een bak ellende om de ander voor de voeten te gooien. Maar boosheid is niet fijn voor jezelf, niet fijn voor de ander en al helemaal Lees verder > boosheid
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.