Menu

Pas gescheiden? Dit zijn de 6 beste manieren om de draad weer op te pakken

Een scheiding is altijd een verdrietige aangelegenheid. Een ooit gekoesterde verwachting mocht niet uitkomen en dat is best iets om te verwerken. Aan de andere kant opent het ook weer deuren naar nieuwe mogelijkheden. Misschien is het een goed moment om wat meer aandacht aan jezelf te schenken. Of om je sociale leven weer een nieuwe impuls te geven. Het beste is in ieder geval om niet bij de pakken te gaan neerzitten. 

1. Geniet van het singleleven

Je kunt het namelijk ook van een positieve kant bekijken. Je bent weer toegetreden tot de cirkel van singles. Na een relatie kan dat best even wennen zijn, maar zo erg is het singleleven nu ook weer niet. Sterker nog, veel singles zweren er zelfs bij. Er is niemand met wie je rekening hoeft te houden. Je bent helemaal vrij om te gaan en te staan waar jij dat wilt. En om af te spreken met wie jij wilt. Of het nu een date met je beste vriendinnen betreft, of een date met die ene leuke Tindermatch. 

Online flirten kan leuk zijn en het geeft je zelfvertrouwen een boost. Let er alleen wel op dat je het veilig doet, net als in het echte leven. Wees er zeker van dat degene met wie je chat ook echt degene is die hij of zij zegt te zijn. Deel niet te snel hele persoonlijke informatie. En gebruik bij voorkeur ook een VPN om hackers en andere cybercriminelen buiten de deur te houden.  

2. Praat erover

Ben je bang dat je je vrienden lastigvalt met je verhalen? Dat is niet nodig, want daar zijn vrienden juist voor. Goede vrienden bieden je graag een luisterend oor. En soms is dat ook alles wat je nodig hebt. Als je je jezelf hoort praten, kom je vaak tot nieuwe inzichten. Het helpt ook om alles een plekje te geven en te relativeren. Pas wel op dat het niet hoofdzakelijk over jou en je scheiding gaat en toon ook interesse in de ander. Je kunt ook op zoek gaan naar een lotgenotengroep of een therapeut. Wees in ieder geval niet bang om over je gevoelens te praten en om hulp te vragen.

3. Kleine Overwinningen

Het is best een grote verandering om ineens zonder partner te moeten leven. Je zult veel nieuwe dingen moeten leren en dat kan best overweldigend zijn. Zeker als je ook nog met veel verdiet rondloopt. Vier alle overwinningen, klein of groot. Is het je gelukt om zelf dat keukenkastje te repareren of een huishoudboekje te maken? Heb je een geslaagd etentje gehad met die vriendin die je al vijf jaar niet meer gezien hebt? Met elke kleine overwinning win je weer een stukje van je oude zelf terug.

4. Kindvrij

Wat er ook gebeurd is tussen jou en je ex-partner, hou de kinderen er zoveel mogelijk buiten. Ook zij hebben erg te lijden onder een scheiding. Zorg ervoor dat ze niet het gevoel krijgen dat ze een kant moeten kiezen. Voor een kind zijn beide ouders belangrijk. Als je tegenover je kinderen kwaadspreekt over de andere ouder, zal dat vooral de relatie tussen jou en je kind beïnvloeden.

5. Kom in beweging

Duik de sportschool in, ga hardlopen of maak eindeloze natuurwandelingen. Door te bewegen maakt je lichaam endorfine aan. Endorfine staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Je voelt je meteen een stuk beter na een half uurtje trainen en het vergroot ook nog eens je zelfvertrouwen. Sporten is ook een goede manier om even je hoofd leeg te maken.

6. Oude vrienden

De kans is groot dat jij en je partner veel gezamenlijke vrienden hadden. Wees erop voorbereid dat veel van die vrienden zullen wegvallen. Dat kan pijnlijk zijn, maar het is ook heel normaal. Sommigen zullen de kant van je ex-partner kiezen, anderen zijn weer vooral in jou geïnteresseerd. Koester de vrienden die je overhoudt. Het kan ook goed zijn om lid te worden van een clubje of om een cursus te volgen waar je nieuwe mensen leert kennen. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.