Menu

Pizza!

pizza

pizza

Zo’n tovenaar met deeg als de man op de foto hoef je niet te zijn om een lekkere pizza te maken. Bijvoorbeeld een pizza met uienhachee, droge worst en Goudse kaas.

Ingrediënten:

pizza deeg (je kan natuurlijk stiekem een pak kant en klaar pizzadeeg kopen):

1 dl water

15 gram verse gist

1 theelepel suiker

250 gram bloem

½ theelepel zout

1 eetlepel olijfolie

Uienhachee:

1 flesje donkerbier

3 uien

1 theelepel gehakte chilipeper

3 blaadjes laurier

1 kruidnagel

4 plakjes peperkoek

2 eetlepels witte wijn azijn

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout

Bereiding wijze:

pizza deeg:

stap1: Verwarm het water tot 37 graden en los de gist hierin op.

stap2: Meng de bloem, suiker, zout en olijfolie en voeg het water met de gist toe, kneed alles door tot een glad deeg en laat het 15 minuten rijzen.

Stap3: Rol het deeg uit en verwerk het tot pizza.

Uienhachee:

Stap1: Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.

Stap2: Fruit de uien samen met de chilipeper aan in de olijfolie.

Stap3: Blus het af met het bier, voeg nu de peperkoek, kruidnagel en laurier toe en laat 5 minuten doorkoken (het moet een “salsa” worden). Breng het geheel op smaak met peper en zout en de azijn.

Verdeel de uienhachee over de pizza en beleg de pizza verder met plakjes worst en geraspte kaas. Bak in circa 25 minuten af in een oven op 220°.

Te ingewikkeld?

rucolaEigenlijk kunnen alle restjes uit de koelkast op een pizza. Als er tomaat en kaas aan te pas komen is het al snel lekker. Een paar plukjes verse rucola op de afgebakken pizza en er zijn ook weer wat vitaminen gescoord.

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vijf = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.