Menu

Salade met sperziebonen, die zelfs Lars lust!

recept alleenstaande moeder

recept alleenstaande moeder

Recept voor een sperziebonensalade, die zelfs kinderen lekker vinden, van een alleenstaande moeder – lid van onze community – met een passie voor koken:

Sperzieboontjes kun je natuurlijk het hele jaar door eten, maar deze maand kan ik ze in mijn moestuin plukken en dan zijn ze extra lekker. Alhoewel, ze groeien nogal overvloedig en mijn kinderen vrezen een overdosis (invriezen is niet mijn ding), waaraan zij uiteindelijk zullen bezwijken. Verstopt in een lauwwarme salade, tussen gekaramelliseerde kerstomaatjes, komkommer en feta, vinden zij – samen met mee-etende vriendjes (vandaar deze titel) – een goede oplossing… voor één keer dan.

Ingrediënten: 600 gram sperzieboontjes, 250 gram kerstomaatjes, 1 plak feta, 1 komkommer, 2 schepjes suiker.

Voor de dressing: 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, peper, zout, schepje honing, schepje mosterd, half teentje knoflook (geperst).

Snijd de tomaatjes doormidden. Leg ze dicht tegen elkaar aan, met de bolle kant naar beneden op bakpapier in een ovenschaal (scheelt afwas). Besprenkel ze met de suiker. Doe ze in de oven (liefst gril) op 200 graden en na ongeveer een kwartiertje gaat de suiker op de tomaatjes karamelliseren. Haal ze dan weer uit de oven. Kook ondertussen de boontjes beetgaar en giet af. Brokkel of snijd de feta in kleine stukjes. Snijd de komkommer in de lengte door, schraap met een lepel de zaadjes er uit, en snijd in halve maantjes. Hussel de lauwwarme boontjes en tomaatjes, komkommer, feta voorzichtig door elkaar. Giet er tenslotte de dressing overheen. Deze maak je snel door alle ingrediënten in een leeg jampotje te doen, deksel erop en even schudden.

De salade is lauwwarm erg lekker, koud kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld aan te vullen met aardappels uit oven: aardappels in kleine stukjes snijden, in ovenschaal met olijfolie, geperste knoflook, rozemarijn of andere tuinkruiden en zeezout (op 200 graden, ongeveer half uur, tussendoor even omscheppen).

Smakelijk!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− drie = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.