Menu

Recept voor Pompoensoep

pompoensoep

Lichte Pompoensoep, een eenvoudig recept. Wil je het iets uitdagender maken, dan kan je er gerookt spekschuim, ricotta gnocchi en koekjes van pepertjes en spekjes aan toevoegen.

Ingrediënten voor een lekkere grote pan, zo’n 10 personen:

 

 

700 gram pompoenvruchtvlees gesneden

1 liter koksroom

Olijfolie

1,5 gesnipperde ui

1 prei alleen het wit gesneden

Kwart stuk knolselderie

1.5 liter kippenbouillon

Verhit olijfolie in een steelpan fruit hierin de ui, prei, knolselderij en pompoen.

Voeg koksroom en kippenbouillon toe en kook dit rustig door.

Maak soep fijn in blender of met staafmixer en giet door een zeef in andere pan.

 

Voor de koks die een uitdaging zoeken…

Gnocchi

250 gram Ricotta

50 gram bloem

Olijfolie

1 ei

Alles mengen, eventueel extra bloem toevoegen tot mooi beslag, in spuitzak doen met glad spuitje. Mooie dopjes spuiten en deze in kokend water met klein beetje olie gaar pocheren. Haal deze gnocchis eruit en leg op een met olie ingesmeerd bordje tot gebruik.

Koekjes van spek en peper

Filodeeg

Fijn gesneden rode peper

Uitgebakken spekjes

Olijfolie

Snijd filodeeg in 20 vierkantjes. Smeer in met olijfolie, strooi er pepers en spekjes op rol op en bak af op 200 graden.

Spekschuim

0.5 liter melk

250 gram gerookt spek in dobbelsteentjes

2.5 dl koksroom

Doe melk en spek bij elkaar in steelpan en zet op het vuur. Half uurtje laten trekken en zeven. (spek kan eventueel bewaard worden voor soep), melk vermengen met de koksroom en af laten koelen (liefst nacht). Voor gebruik verwarmen en opschuimen als bij cappuccino.

Smakelijk!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


1 × = acht

Vlog

Voor je kind is de scheiding ook een rouwproces. Loyaliteit hoort bij kinderen. Loyaliteit naar allebei de ouders. Hoe begeleid je als ouders dit rouwproces het beste? Hoe help je je kind de scheiding te verwerken? Marloes Andriessen van Succesvol Scheiden Brabant geeft je in deze vlogLees verder > het help je je kind de scheiding te verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.