Menu

Recept voor Pompoensoep

Lichte Pompoensoep, een eenvoudig recept. Wil je het iets uitdagender maken, dan kan je er gerookt spekschuim, ricotta gnocchi en koekjes van pepertjes en spekjes aan toevoegen.

Ingrediënten voor een lekkere grote pan, zo’n 10 personen:

 

 

700 gram pompoenvruchtvlees gesneden

1 liter koksroom

Olijfolie

1,5 gesnipperde ui

1 prei alleen het wit gesneden

Kwart stuk knolselderie

1.5 liter kippenbouillon

Verhit olijfolie in een steelpan fruit hierin de ui, prei, knolselderij en pompoen.

Voeg koksroom en kippenbouillon toe en kook dit rustig door.

Maak soep fijn in blender of met staafmixer en giet door een zeef in andere pan.

 

Voor de koks die een uitdaging zoeken…

Gnocchi

250 gram Ricotta

50 gram bloem

Olijfolie

1 ei

Alles mengen, eventueel extra bloem toevoegen tot mooi beslag, in spuitzak doen met glad spuitje. Mooie dopjes spuiten en deze in kokend water met klein beetje olie gaar pocheren. Haal deze gnocchis eruit en leg op een met olie ingesmeerd bordje tot gebruik.

Koekjes van spek en peper

Filodeeg

Fijn gesneden rode peper

Uitgebakken spekjes

Olijfolie

Snijd filodeeg in 20 vierkantjes. Smeer in met olijfolie, strooi er pepers en spekjes op rol op en bak af op 200 graden.

Spekschuim

0.5 liter melk

250 gram gerookt spek in dobbelsteentjes

2.5 dl koksroom

Doe melk en spek bij elkaar in steelpan en zet op het vuur. Half uurtje laten trekken en zeven. (spek kan eventueel bewaard worden voor soep), melk vermengen met de koksroom en af laten koelen (liefst nacht). Voor gebruik verwarmen en opschuimen als bij cappuccino.

Smakelijk!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven × = 7
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.