Menu

Rick Engelkes: Na de scheiding een bewustere vader

Rick Engelkes betere vader na scheiding

Wij kwamen dit positieve verhaal van Rick Engelkes tegen en wilden het met jullie delen; een betere vader door de scheiding…

“Als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik door de scheiding én het co-ouderschap dat daarop volgde, een veel betere vader werd. Of beter is misschien niet het juiste woord, ik werd een bewustere vader.

In het begin vond ik het pittig om ze een week te missen maar ook om ze in mijn eentje een week bij me te hebben. Het was een weloverwogen keuze om het zo te doen, dat wel. Want ik denk dat het heel goed is voor de kinderen om ze ‘week op, week af’ bij hun ouders te laten zijn als dat kan.

VOOR LIEF

Daardoor wordt niet een van de ouders degene die opvoedt en de andere ouder degene die alles maar toelaat omdat hij of zij het gezellig wil houden die twee dagen dat de kinderen er zijn. Ik wilde in ieder geval absoluut geen weekendvader worden.

Maar dat nam niet weg dat ik het die eerste weken best een opgave vond en bang was dat ik het niet goed deed. Teddy en Lee waren ongeveer vijftien en negen toen mijn ex en ik uit elkaar gingen en als ik er nu op terugkijk, had ik het vaderschap tot die tijd misschien wel een beetje voor lief genomen.

OVERGELATEN

Ik was zo druk met mijn werk bezig geweest dat ik het ouderschap hier en daar misschien wel vaak aan hun moeder had overgelaten.

Maar uiteindelijk ging het thuis gelukkig heel goed. Ik probeerde het altijd zo te plannen dat ik zoveel mogelijk afspraken buiten de deur had, in de week dat ze bij hun moeder waren. En als ik dan een avond in het theater stond in de week dat ze bij mij waren, dan voelde ik me niet eens zo heel erg schuldig omdat ik er de andere dagen van die week wel voor ze was.

MAN ALLEEN

De eerste vakantie met z’n drieën vond ik overigens wel weer echt spannend. Dat ‘man alleen’ zat me best wel een beetje in de weg, maar ik zag er ook tegenop om alleen met mijn kids weg te gaan. Hoe gingen we het leuk hebben samen of misschien wel heel egoïstisch: hoe ging ik het leuk hebben? Kon ik ze wel vermaken, werden we niet gek van elkaar?

Ik wist het niet. Hoe groot was mijn opluchting toen we het ontzettend gezellig samen bleken te kunnen hebben. Ik genoot van de meiden en was me heel bewust van onze tijd samen. Ik was niet de hele tijd met mijn telefoon bezig en we deden echt dingen met elkaar: kaartspelletjes, samen nieuwe plekken op het vakantie-eiland ontdekken. Ik vond het echt een hele overwinning dat ik het op deze manier zo leuk had.

HECHTER

Afgelopen jaar ben ik zelfs alleen met Teddy op reis geweest. We bezochten Londen en struinden allerlei theatervoorstellingen af, wat geweldig was om samen te beleven. En binnenkort ga ik alleen met Lee op pad.

Ik denk dat onze band alleen maar hechter is geworden met de jaren en dat de meiden het ook gezellig met mij vinden. Ze hebben in ieder geval allebei alweer aangegeven dat ze deze winter weer met z’n drieën willen wintersporten. Ik heb er nu al zin in!”

Bron: Vrouw 26-11-2017

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Soms is je relatie 37 graden, dat is mooi. Soms ligt de temperatuur ver onder 0. Dat is nog geen reden om uit elkaar te gaan. Het is wel belangrijk om in balans te blijven. Sta je samen of alleen open voor de relatiethermometer? Bekijk de vlog van Marloes! Marloesvdheuvel.nl 06 15528303 info@marloesvdheuvel.nl Bekijk ook Lees verder > relatiethermometer
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.