Menu

Minder te besteden na relatiebreuk

minder geld na de scheiding

minder geld na de scheiding63 procent van de Nederlanders die de afgelopen drie jaar een punt achter zijn/haar relatie heeft gezet, had minder te besteden na relatiebreuk. Bijna één op de vijf mensen houdt hier zelfs schulden aan over. Dit blijkt uit onderzoek van het platform Wijzer in geldzaken over hoe mensen het uit elkaar halen van financiële zaken na een relatiebreuk ervaren.

Hoewel de overgrote meerderheid een redelijk beeld had van de financiële gevolgen, was het voor 60 procent van de mensen geen reden om deze ingrijpende beslissing uit te stellen.

Financiële verantwoordelijkheid

Maar liefst zes op de tien mensen met een nieuwe relatie hebben naar aanleiding van eerdere ervaringen zaken nu anders geregeld. Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen die geen bemoeienis hadden met de financiële administratie in de relatie het scheiden van de financiële zaken als moeilijker en oneerlijker ervaren. Ook geeft een deel van deze groep aan bepaalde zaken bij de afhandeling van de financiële zaken nu anders te doen. Duidelijke afspraken maken en meer op papier vastleggen worden het meest genoemd.

Invloed van kinderen

Het hebben van kinderen vertraagt voor veel stellen de beslissing om uit elkaar te gaan. Niet alleen wordt in dat geval vaker uitgesteld vanwege het opzien tegen de financiële gevolgen, ook stelt men de beslissing over wat te doen met de koopwoning uit en blijft men langer samen met de ex-partner onder één dak wonen. Daarnaast blijkt dat de aanwezigheid van kinderen het uit elkaar halen van de financiële zaken lastiger maakt. Gebrouilleerde partners zonder kinderen ervaren het afhandelen van de financiële zaken vaker als eerlijker dan mensen met kinderen.

Rond de feestdagen

Het onderzoek is afgenomen onder mensen tussen de 25 en 70 jaar, die in de afgelopen drie jaar een relatiebreuk van een gezamenlijk huishouden hebben meegemaakt of nog in het proces zitten. Een derde van deze relatiebreuken had plaats tijdens een vakantie of rond de feestdagen in de decembermaand.

bron: Telegraaf 29-8-12

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 + zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Doet het jou ook zo’n pijn om een compleet gezin samen te zien? Op de een of andere manier ziet een compleet gezin er ook altijd perfect uit. Misschien zit je midden in je scheiding, misschien is je scheiding al jaren afgerond… Het blijft pijn doen dat je gezin niet meer “heel is”. Heb jij Lees verder > mijn gezin is niet meer compleet
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.