Menu

Rupsje nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg

Een kijkje in de keuken van een advocate met een echtscheidingspraktijk.

Leuk?

Wij juristen noemen dat een contradictio in terminis oftewel in lekker Hollands “een tegenspraak in termen”.

Zoiets als vloeibaar ijs of een vierkante cirkel geeft Wikipedia als voorbeelden. Zelf denk ik meer aan een aaibare egel. Of een leuke ex???

Dus leuke verhaaltjes uit een echtscheidingspraktijk zijn spelden in een hooiberg (Ooit wel eens een boer spelden in een hooiberg zien gooien?).

Het is een mooi vak, dat zeker, maar leuk is toch even een misplaatst woord als je scheidende echtelieden voor je neus hebt. Zij vinden het ook nooit leuk. Soms heb je een stel dat zo nerveus is dat het de hele tijd grappen maakt of zo bagatelliseert dat je tenen met je pumps erbij kromtrekken.

Maar soms, soms gebeurt er iets dat je toch echt in de lach schiet….

Rupsje Nooitgenoeg

Een aantal jaren geleden had ik met een cliënt een zitting bij de Rechtbank. Hij vond dat zijn vrouw wel erg veel alimentatie vroeg. Zijn aanstaande ex en haar advocate hadden de jaarstukken van zijn bedrijf tot ver achter de komma uitgeplozen. Hier kon nog wel wat gesneden worden in de kosten, de personeelslasten waren veel te hoog en de auto van de zaak (zijn eigen onderneming) was echt overbodige luxe.

En zei mevrouw, “meneer, (eigenaar van een aantal supermarkten), had ongelooflijk veel voordeel bij “de acties!”.

“De acties?” vroeg de rechter.

“Ja, bij de supermarkt zijn vaak acties waarbij je allerlei artikelen gratis krijgt”, zei mevrouw.

De rechter keek meneer vervolgens vragend aan.

“Ja, edelachtbare, ze bedoelt gratis badhanddoeken, de voetbalplaatjes, glazen en soms een pet”.

Mijn cliënt liet zich zuchtend achterover in de stoel zakken om te vervolgen, “gisteravond las ik mijn zoontje het boekje voor van Rupsje Nooitgenoeg. Ik denk nu dat het over mijn ex ging ….”.

Zelden heb ik een rechter zo hard op de binnenkant van zijn wangen zien bijten.

 

Nathalie Simons

Simons & Zwarts Familierecht

Mei 2015

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × = 24
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.