Menu

Rust en regelmaat in het stiefgezin, blog van Kim

1 reactie
rust en regelmaat in stiefgezin

Ik hou niet minder van je, ondanks dat ik niet meer bij je woon, echt niet…

Met het overschrijven van adres van moeder naar vader door mijn stiefdochter was de ‘scheiding’ definitief. En ondanks dat dit allemaal gebeurde op verzoek en onder dreiging van haar moeder, kon ik mij nooit voorstellen dat dit ook haar echte wens was.

Echt kwijt zijn

Eigenlijk gebeurde er nu, wat in míjn ogen, ook met de scheiding tussen haar en mijn vriend was gebeurd. Uit boosheid en frustratie de ander tot iets drijven, wat eigenlijk het laatste is wat je wilt. En dan ineens het ‘echt’ kwijt zijn.

In het begin werd dit nog verder vergroot. De moeder van mijn stiefdochter ging op vakantie en nam alle kinderen mee, behalve deze dame, ‘want die hoorde nu even niet bij haar gezin’ vertelde ze mij… En ondanks dat stiefdochter zei dat ze niet mee wilde, zag ik dat het haar ook verschrikkelijk pijn deed.

Er was geen ruimte om hier op korte termijn een oplossing voor te vinden, dus de reis begon, en stiefdochter zat bij ons thuis. Tussendoor nog een belletje met haar halfbroertje aldaar, maar ondanks dat haar moeder even voorbij kwam in beeld was er geen contact over en weer.

Tips en trucs van de psycholoog

Gelukkig gingen ondertussen de gesprekken met haar psycholoog wel door, en jeetje, wat was dit een topwijf! Ze trok stiefdochter weer een beetje uit de put, en gaf haar duidelijke tips en trucs om het contact weer te kunnen herstellen, zonder dat zij de schuld bij zichzelf neerlegde.

Het verdriet en de pijn die waarschijnlijk bij moeder lag, zorgden ervoor dat ze het even moest laten rusten, om er op een later moment weer goed over te kunnen praten.

En inderdaad, met dat er weken verstreken kwam er weer contact vanaf haar moeders kant en kon er weer gepraat worden. Met de tips en trucs in haar rugzak kon stiefdochter die gesprekken ook steeds beter voeren.

Waar ze eerst gefrustreerd thuis kwam omdat ze alleen was gaan huilen en niks meer kon zeggen, kwam ze nu wat meer opgelucht thuis als ze bij haar moeder was geweest.

Rust en regelmaat

Maar ondanks dat het contact tussen haar en haar moeder weer hersteld was, merkte ze dat ze de woonsituatie niet meer wilde veranderen. Ze vertelde dat ze de rust en de regelmaat bij ons in huis nodig had, zeker om haar school goed te kunnen doen. Een nieuwe opleiding, die ze maar wat graag wilde gaan halen.

Maar hoe kan ze dit aan haar moeder uitleggen zonder haar moeder daar een rotgevoel over te geven? Ongelooflijk moeilijk voor haar, zeker omdat elke keer als ze bij haar moeder was geweest de vraag voor haar voeten gegooid werd, wanneer ze zich weer terug over zou schrijven. En soms niet alleen haar moeder, ook haar oudere zus, die al die jaren bij haar moeder woont, legde dit haar keer op keer weer voor.

Dus terwijl ze eigenlijk dacht, die gesprekken met die psycholoog zijn nu niet meer nodig, want alles gaat toch goed? Was ze blij dat ze weer een afspraak had staan…

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

Lees ook de andere blogs van Kim.

REACTIES

Tessa - 6 jan 2021

💋

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− vier = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Als je gaat scheiden komt er op enig moment boosheid los. Als je een lange geschiedenis hebt samen heb je zeker ook narigheid meegemaakt en kan je putten uit een bak ellende om de ander voor de voeten te gooien. Maar boosheid is niet fijn voor jezelf, niet fijn voor de ander en al helemaal Lees verder > boosheid
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.