Menu

Samengestelde gezinnen vieren feestdagen steeds vaker samen

samengesteld gezin en feestdagen

samengesteld gezin en feestdagen

Nederland kent 200.000 samengestelde gezinnen en die vieren de feestdagen steeds vaker samen: alle partners, kinderen, opa’s en oma’s bij elkaar. Dat constateert Denise Kentie van de Vereniging Overlegscheiding.

Door de constant stijgende aantal scheidingen in Nederland, zijn er ook steeds meer goedwerkende (co-)ouderschappen. Nederland telt naar schatting zo’n 200.000 samengestelde gezinnen1. In zo’n gezin neemt minstens één van de partners kinderen mee uit een vorige relatie. Bij een succesvolle echtscheiding kiezen gescheiden koppels ervoor de kinderen en het gezin voorop te laten staan. Doordat de ex-partners, hun nieuwe partners en alle kinderen beter met elkaar omgaan, verlopen ingewikkelde zaken een stuk soepeler.

Een trend onder samengestelde gezinnen is het gezamenlijk vieren van de feestdagen. Zo vierde Denise Kentie (familierechtadvocaat, bestuurslid van de Vereniging Overlegscheiding (collaborative divorce) en zelf moeder in een samengesteld gezin) sinterklaas met haar man, zijn zoons, hun eigen kinderen en de dochter van de ex van haar man (die de ex kreeg met een tweede partner). Voor de kerstdagen heeft ze ook gezamenlijke momenten ingepland.

4 tips van de echtscheidingsexpert:

1. Maak goede afspraken (bijvoorbeeld in een overlegscheiding, daar doe je dat altijd al)

2. Leg afspraken voor nieuwe partners vast in een ouderschapsplan

3. Denk eens aan coaching, dit kan ook specifiek over het onderwerp feestdagen gaan

4. Zet je eigen ego aan de kant: de feestdagen zijn voor de kinderen heel belangrijk, dus vier het samen.

 

bron: persbericht van Vereniging Collaborative Divorce

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = twaalf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.