Menu

Samenwonen met een nieuwe partner: wat moet ik regelen?

nieuwe relatie

Wanneer je na een scheiding met je nieuwe partner wilt gaan samenwonen, zijn er verschillende zaken die geregeld moeten worden. Het kan voorkomen dat je tussentijds op jezelf gewoond hebt, waarbij je momenteel nog een lopend energiecontract hebt. Hoe kun je dit energiecontract stopzetten? Is het mogelijk om een energiecontract mee te verhuizen naar je nieuwe woning? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over de aspecten om rekening mee te houden als je opnieuw gaat samenwonen met een partner.

Tip: maak voor het samenwonen met je nieuwe partner een to-do lijstje om te voorkomen dat je belangrijke zaken vergeet! Denk bijvoorbeeld ook aan je verzekeringen, het stopzetten van de huur van je woning, enzovoorts.

Je oude energiecontract stopzetten

Om te beginnen is het belangrijk om je oude energiecontract stop te zetten. Dit doe je door contact op te nemen met je huidige energieleverancier. Wanneer de resterende looptijd van je energiecontract minder dan een maand is brengt dit geen kosten met zich mee. In andere gevallen zal je een overstapboete moeten betalen. Deze boete loopt uiteen van 50 tot maximaal 125 euro, afhankelijk van de resterende looptijd van het contract. Dit geeft meteen aan waarom het verstandig is om nooit voor contracten met een lange looptijd te kiezen.

Nieuw energiecontract afsluiten

Nu kun je samen met je partner kijken welke energieleverancier het goedkoopste energietarief aanbiedt. De tarieven voor energie vergelijken kan met een handige online vergelijkingstool. Vaak kun je vanuit deze vergelijkingstool direct een nieuw energiecontract afsluiten bij de goedkope energieleverancier die je gevonden hebt.

Ditzelfde proces kun je ook doorlopen voor je verzekeringen. Jullie hebben immers niet allebei een eigen inboedelverzekering nodig als jullie van plan zijn om samen te gaan wonen. Door beide verzekeringen stop te zetten en een gezamenlijke inboedelverzekering af te sluiten voorkom je een dubbele dekking.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.