Menu

Scheiding aanvragen, de top 3 vragen

1 reactie
checklist scheiden

U heeft het besluit genomen: u gaat scheiden. Een grote stap in uw leven en er komt dan ook heel wat op u af. U zit ongetwijfeld ook met veel vragen, zoals wat moet ik gaan regelen en de scheiding aanvragen, hoe doe ik dat? In deze video geven Scheidingsplanners Wim de Zwart en Stefanie van Poppel antwoord op de top drie vragen die spelen op het moment dat u besluit de scheiding aan te vragen:

1) Wat kan ik verwachten bij een mediation traject?

2) Hoe gaan mensen om met alle kosten tijdens de mediation?

3) Kunnen we het zelf regelen?

Wat is mediation?

De scheiding aanvragen is geen gemakkelijke opgave. Er moet veel samen geregeld en afgesproken worden. Zeker als u voor het eerst met een scheiding te maken heeft, is alles onbekend terrein voor u. En dat terwijl de afspraken die u moet gaan maken, bijvoorbeeld over de kinderen en de financiën, de komende jaren van uw leven gaan bepalen. Wij adviseren u om altijd te proberen om samen uw scheiding te regelen. Samen scheiden, oftewel mediation, verkleint de kans op een vechtscheiding, het scheidingsproces is meestal korter en de kosten zijn aanzienlijk lager dan wanneer u ieder een eigen adviseur inschakelt. Andere voordelen zijn: u krijgt allebei de gelegenheid om uw verhaal te vertellen, de communicatie wordt op gang gehouden en escalatie kan sneller voorkomen worden.

Checklist scheiden

Voor veel scheidende mensen is het vaak lastig om alles goed op een rijtje te krijgen. Dat is niet zo gek, want er moet gewoonweg heel veel geregeld worden. Denk aan regelingen voor uw kinderen, financiële en fiscale zaken, het verzamelen van gegevens en vooral ook praktische zaken zoals verzekeringen, bankrekeningen et cetera. Wij hebben daarom een checklist scheiden samengesteld. Die geeft u rust en duidelijkheid. De checklist helpt u om samen alles in kaart te brengen en om samen keuzes te maken. U kunt de checklist scheiden hier gratis downloaden.

checklist

 

De Scheidingsplanner

REACTIES

Profielfoto van Irene

Irene - 23 okt 2019

De checklist is "unavalible" kan m niet downloaden

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Na een huwelijk van 20 jaar beeïndigen Roel van Velzen en zijn vrouw Marloes hun huwelijk. Zij lopen tegen hetzelfde aan als waar iedereen op nieuwestap.nl tegenaan loopt. Wanneer het juridische gedeelte is afgerond, moet je je leven weer opnieuw gaan opbouwen met alle uitdagingen die op je pad komen. Roel praat in zijn podcasts Lees verder > podcast Roel van Velzen over scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.