Menu

Daniel blogt over zijn scheiding. Hoe was oud en nieuw?

scheiding afronden

Ik ben door de jaren heen geen fan van de feestdagen. De enkele weken per jaar dat we aardig voor elkaar moeten zijn zie ik niet terug in de overige weken van het jaar. In mijn jeugd was het een verschrikkelijke tijd van spanning en ruzie. En geen school om naar te vluchten overdag. En verder had niemand tijd in deze drukke periode van familiebezoek.

Later werd het beter, maar – net als voor de meeste van ons – is het een tijd van verplichtingen. Verplicht op visite. Verplicht kerstkaarten. Verplicht cadeautjes van minimaal zoveel euro. Verplicht een kerstpakket eisen. En zo kunnen we een tijdje doorgaan. En altijd blijven lachen, want bovenal is het verplicht gezellig. Of je dat nu wilt of niet. Want zo is de traditie.

Als je getrouwd bent is het al een hele toer. Laat staan als je gescheiden bent. En als je zoals ik hertrouwd bent, dan moet het haast wel mis lopen. Maar in mijn geval gebeurt dat niet. Wij zijn al anderhalf jaar prima bezig met ruimte geven en nemen rondom de kinderen. Een goed ouderschapsplan zorgt ervoor dat de afspraken uitvoerbaar zijn.

Maar dit jaar gaat het anders. Oud en nieuw gaat voor mij een nieuwe betekenis krijgen. Op tweede kerstdag zijn zowel mijn ex als mijn huidige vrouw aanwezig. Dan zit ik letterlijk tussen nieuw en oud. Dat dit goed gaat weten we al tijden. We groeien al lang naar een gezonde verstandhouding waar op vriendelijke toon alles bespreekbaar is.
En met mijn nieuwe vrouw in deze nieuwe fase van mijn leven zie ik de kinderen zo wel genieten van de kerstvakantie. Wederom een nare herinnering uit mijn kindertijd die ik niet heb doorgegeven naar mijn kinderen toe. Het wordt tijd om de vinkjes to do nog maar eens te bekijken. Wordt het niet eens tijd om het scheidingsproces af te gaan ronden? Voor zover dat al niet gebeurd is uiteraard.

 

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april 2015 verschenen en verkrijgbaar bij bij de betere boekhandel. Deel twee komt in 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.