Menu

Daniel blogt over zijn scheiding. Hoe was oud en nieuw?

scheiding afronden

Ik ben door de jaren heen geen fan van de feestdagen. De enkele weken per jaar dat we aardig voor elkaar moeten zijn zie ik niet terug in de overige weken van het jaar. In mijn jeugd was het een verschrikkelijke tijd van spanning en ruzie. En geen school om naar te vluchten overdag. En verder had niemand tijd in deze drukke periode van familiebezoek.

Later werd het beter, maar – net als voor de meeste van ons – is het een tijd van verplichtingen. Verplicht op visite. Verplicht kerstkaarten. Verplicht cadeautjes van minimaal zoveel euro. Verplicht een kerstpakket eisen. En zo kunnen we een tijdje doorgaan. En altijd blijven lachen, want bovenal is het verplicht gezellig. Of je dat nu wilt of niet. Want zo is de traditie.

Als je getrouwd bent is het al een hele toer. Laat staan als je gescheiden bent. En als je zoals ik hertrouwd bent, dan moet het haast wel mis lopen. Maar in mijn geval gebeurt dat niet. Wij zijn al anderhalf jaar prima bezig met ruimte geven en nemen rondom de kinderen. Een goed ouderschapsplan zorgt ervoor dat de afspraken uitvoerbaar zijn.

Maar dit jaar gaat het anders. Oud en nieuw gaat voor mij een nieuwe betekenis krijgen. Op tweede kerstdag zijn zowel mijn ex als mijn huidige vrouw aanwezig. Dan zit ik letterlijk tussen nieuw en oud. Dat dit goed gaat weten we al tijden. We groeien al lang naar een gezonde verstandhouding waar op vriendelijke toon alles bespreekbaar is.
En met mijn nieuwe vrouw in deze nieuwe fase van mijn leven zie ik de kinderen zo wel genieten van de kerstvakantie. Wederom een nare herinnering uit mijn kindertijd die ik niet heb doorgegeven naar mijn kinderen toe. Het wordt tijd om de vinkjes to do nog maar eens te bekijken. Wordt het niet eens tijd om het scheidingsproces af te gaan ronden? Voor zover dat al niet gebeurd is uiteraard.

 

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april 2015 verschenen en verkrijgbaar bij bij de betere boekhandel. Deel twee komt in 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× drie = 3

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.