Menu

Scheidingscheck in Rotterdam. Ondersteuning voor kinderen na scheiding.

kinderen van gescheiden ouders; scheidingscheck

We kwamen dit fantastische initiatief van de gemeente Rotterdam tegen. Wat ons betreft zouden meer gemeenten dit kunnen starten.

Scheidingscheck

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat het goed gaat met alle kinderen.

Ook wil de gemeente kinderen van gescheiden ouders zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom biedt de gemeente Rotterdam u een gesprek aan met een echtscheidingsadvocaat, een scheidingsbegeleider of een mediator. Dit gesprek is gratis.

Voor wie?

Een scheidingscheck is geschikt voor ouders die minstens een jaar geleden uit elkaar zijn gegaan en waarbij op dit moment geen sprake is van heftige conflicten. Eén van beide ouders moet in Rotterdam woonachtig zijn. Het doel van het gesprek is om te zien of er iets veranderd is in uw situatie waardoor de afspraken moeten worden aangepast (denk hierbij aan verhuizing, andere school etc.).

Meer informatie? Lees het informatieblad ‘De Scheidingscheck’.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.