Menu

School zet druk op Bob, blog van Eline

school

De mentor van Bob heeft me gebeld, gevraagd hoe het met hem gaat. De school heeft regelmatig geïnformeerd hoe het met hem is, maar elke keer wordt er ook weer gevraagd wanneer hij weer naar school komt. Hij heeft nu zoveel lessen gemist dat het lastig wordt om het jaar nog goed af te sluiten.

Ik heb een poos geprobeerd om Bob zover te krijgen dat ie ’s middags een uurtje gaat, desnoods om te gaan als zijn vrienden uit zijn. Gewoon om even rond te hangen, contact te houden. Maar hij kan het niet. Hij is zo moe, apatisch.

Ik overleg met Karina, zijn therapeute. De school wil met haar overleggen, duidelijkheid over Bobs terugkeer op school. Ik begrijp het wel en niet dat de school daar zo op aandringt.

‘Zie het als een kind met Pfeiffer,’ zeg ik tegen Bobs mentor. ‘Zo’n kind kan ook maanden niet op school komen. Je ziet niet aan Bob dat hij ziek is, maar hij is het wel’.

Bob vindt het best dat school met Karina praat, maar hij wil per se niet dat ze iets te weten komen over de inhoud van de therapie. Ik stel hem gerust, Karina heeft een beroepsgeheim. Ik zorg ervoor dat Bob alle correspondentie te lezen krijgt.

Karina voelt goed aan waar de schoen wringt. Ze stelt een brief op waarin ze schrijft dat het Bob absoluut geen goed doet dat er druk op hem uitgeoefend wordt. Met andere woorden: laat hem met rust.

Het blijft dan ook een  paar weken stil vanuit school, tot ik opnieuw gebeld wordt.

‘We hebben over Bob vergaderd,’ zegt zijn mentor. ‘Hij heeft nu zoveel lessen gemist, dat hij het jaar niet meer kan halen. En aangezien hij vorig jaar is blijven zitten, moeten we helaas concluderen dat Bob niet meer terug kan keren op school.’

Fijn, nog een probleem erbij.

‘Hij is ziek,’ zeg ik nogmaals. ‘Het is geen onwil dat hij niet komt. Hij is depressief, heeft tijd nodig’.

Helaas, is het antwoord, regels zijn regels.

Bob is heel nuchter. ‘Ik vind het best, hoor. Ik wil volgend jaar niet tussen kinderen zitten die twee jaar jonger zijn dan ik.’

Hij is opgelucht dat er niet langer aan hem gesjord wordt, maar mijn lijstje met zorgen wordt alleen maar langer. Ik besluit het onderaan het lijstje te zetten, zijn gezondheid is belangrijker.

Na elke therapie-sessie is Bob uitgeteld. Dan slaapt hij bijna twee hele dagen, komt alleen even overeind om wat te eten, en zelfs dat gaat met moeite. Ik overleg met de huisarts en diëtiste tot ik blaren op mijn tong heb. Ik zie mijn kind vermageren, versomberen. Er moet iets gebeuren, ik kan het niet meer aan.

Op een dag heeft hij maar één glas water gedronken, meer niet. Geen eten, het wil er niet in.

Radeloos bel ik opnieuw de huisarts. Die is gelukkig heel kordaat:

‘Voor het weekend gaan we spijkers met koppen slaan. Als hij niet gaat eten, wordt hij vrijdag opgenomen’.

Ik ben opgelucht en wanhopig tegelijk. Gedwongen opname betekent gedwongen psychiatrische hulp. Ik tik het zoveelste mailtje aan Erik met de laatste ontwikkelingen, hij steunt me in mijn beslissingen.

En net als ik het gevoel heb dat mijn kind me ontglipt, gaat er een knop om. Misschien was het wel mijn uitval, met tranen en wanhoop, dat ik bang ben dat ik het niet meer aankan. Dat ik de hulp uit handen moet geven, dat ik het niet meer weet.

Maar het lijkt of Bob ineens heeft besloten om mee te werken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.