Menu

Singles coach Mathilda van Maaren vertelt

nieuwe relatie en kinderen

nieuwe relatie en kinderen

Stel, u bent gescheiden. Maar toch bent u toe aan een nieuwe relatie. Vraagt u zich wel eens af hoe dat nu moet, met uw kinderen? Hoe gaat u om met én een nieuwe partner én uw kinderen in deze situatie? PARSHIP’s Singles Coach Mathilda van Maaren vertelt.

Voor kinderen is een nieuwe relatie na scheiding vaak verwarrend en onzeker. Ze zijn soms nog niet over het ‘verlies’ heen van hun vader of moeder, die niet meer bij hen woont. De nieuwe partner kan als een bedreiging voor de veiligheid gelden.

Als ouder bent u een voorbeeld van hoe uw kinderen later met relaties omgaan. Probeer dit gegeven altijd mee te nemen in eventuele besluiten. Stel dus niet te snel uw nieuwe relatie voor maar vertel aan uw kinderen wat u met hem of haar meemaakt, wat jullie hebben beleefd met elkaar en laat zien hoe gelukkig de nieuwe partner u maakt. Zo kunnen ze zelf een beeld vormen van uw nieuwe vriend of vriendin.

Kinderen die een tijdje met een ouder alleen zijn geweest hebben met elkaar een hechte band. Een nieuwe partner die er bij komt kan ze het gevoel geven dat ze aan de kant worden gezet. Het kan zijn dat ze niet meer weten waar ze aan toe zijn. Wat dan?

Tips

Veel praten over wat er zoal bij de kinderen leeft, geeft hen het gevoel dat ze gehoord en gezien worden en dat ze er toe doen.

Onderneem iets wat u voorheen niet met ze deed toen u nog geen nieuwe relatie had en probeer ze iets meer aandacht geven. Bijvoorbeeld samen lang ontbijten op zondag of naar de bioscoop. Het geeft ze een gevoel dat ze ook speciaal zijn net als uw nieuwe partner. In deze quality time kunt u ze op een ontspannen manier vertellen en vooral laten zien hoe blij u bent met de nieuwe relatie.

Kijk actief met de kinderen mee naar de veranderingen die er aan gaan komen; met alle onzekerheidsgevoelens van dien. Laat dit u niet onzeker maken maar hoor hun angsten en twijfel. Het overzien van de toekomst is bijna niet te doen voor kinderen en het geeft ze een nietig klein gevoel. Daar is een rol voor u weggelegd.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.