Menu

Stiefmoeder Kim over Corona

stiefmoeder over corona

En toen kwam daar ineens ook de Corona crisis ons land binnen! En mijn god, wat ben ik blij dat wij net in een ‘goede’ periode zitten qua omgang.

De eerste week nog veel onduidelijk. Kids gaan gewoon nog naar school, maar daaromheen valt alles langzaamaan een beetje weg.

De oproepen om thuis te werken komen binnen. Mijn vriend heeft een beroep waarbij thuiswerken geen mogelijkheid is, mijn beroep daarentegen zeker wel.

Even de agenda checken, hoe en wat met thuiswerken in combinatie met de omgangsregeling. Het moet wel lukken voor deze week.

Oproep om thuis te blijven

Einde van de week, de oproep om thuis te blijven bij lichte verkoudheidsklachten komt binnen en ook steeds meer vraag naar het sluiten van de scholen.
De kids zijn vrijdagmorgen vanuit ons huis naar school gebracht, mijn vriend naar zijn werk, en ik, inderdaad thuis aan het werk.

Mijn telefoon gaat. Stiefzoon heeft op school een filmpje te zien gekregen waarbij leerlingen worden opgeroepen bij lichte verkoudheid al thuis te blijven ter bescherming van de leraren en natuurlijk ook de andere leerlingen.
Hij snuift wat met zijn neus en zegt… ik ben ook een beetje verkouden dus ik moet nu bellen om te vragen of ik naar huis mag komen, ik heb er nog wel toestemming voor nodig.

School

Tsja… school. Zo’n eeuwig dingetje tussen zijn ouders. Blijven ze bij elk klein pijntje of kreuntje bij moeder al snel thuis, moeten ze bij ons vandaan bewezen koorts hebben mogen ze school overslaan, en dat weten ze ook. En daarbij ook deze week een mail van school gehad dat het verzuim van stiefzoon zodanig hoog is (op de dagen dat hij bij moeder is, zoals bleek uit de planner) dat zelfs de GGD betrokken zou gaan worden om dit verzuim aan te pakken.

Waarom bel je mij?

Ik vraag hem, ‘waarom bel je mij ? Kan je het niet beter even met papa en mama bespreken?’ Maar beiden hadden niet opgenomen en hij moest het nu weten voor de conciërge.
“Er waren vanmorgen maar 9 leerlingen op school en na het zien van dit filmpje gaan er nog 6 nu naar huis. En omdat ik ook verkouden ben, wil ik ook naar huis”.

Tsja… vrijdagmiddag, onzekere tijd, weinig leerlingen. Ik ben thuis. Even in de spagaat. Nou ja, ik snap ook wel dat het voor die kids ook allemaal eng en moeilijk is. ‘Oké zeg ik, fiets maar naar huis, ik ben thuis’.

Eenmaal opgehangen even mijn vriend proberen te bereiken, na enkele pogingen inderdaad gelukt. Er volgt gelijk een serenade over dat zijn ex maar wil dat de kinderen thuis blijven vanwege infectiegevaar. Tegelijkertijd hoor ik de stress in zijn stem, wat ook voortkomt (en misschien wel vooral voortkomt) uit zijn eigen stress over zijn eigen werk. Ik begrijp dat hij nu veel aan zijn hoofd heeft en zelf moeilijke keuzes moet maken voor zijn personeel in deze lastige situatie.

Ik bel ex

Ik laat hem weten dat ik beslist heb zijn stiefzoon naar huis te laten komen en bied hem gelijk aan zijn ex daar even over te bellen. Want dat contact is er weer tegenwoordig. Hij berust en is ook blij dat hij zich weer op zijn eigen werk kan richten.

Ik bel zijn ex, en laat haar weten dat haar zoon inderdaad naar huis is gekomen en ik haar zorgen in deze tijd begrijp. Het is daarbij ook nog eens vrijdagmiddag, een vrijdagmiddag waarbij we allemaal nog niet weten wat er maandag beslist gaat worden over de scholen. Ze is erg blij met mijn begrip en belletje. Voor nu is het goed zo, voor iedereen. 

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

Lees ook de andere blogs van Kim.

 

Andere blogs over scheiden en het Coronavirus:

Door Corona minder inkomsten? Wat is de invloed op kinderalimentatie en partneralimentatie?

Heb je vragen over je scheiding tijdens Corona?

Heeft het coronavirus invloed op de afspraken in het ouderschapsplan?

Hoe hou je, ondanks het coronavirus, je relatie gezond?

Deze ontspanningsoefeningen maken rustig, bij Corona, bij narcisme en bij meer…

Corona en nakoming omgangsregeling! Help, waar doe ik goed aan?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× zeven = 56
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Kinderen verdienen ouders die onvoorwaardelijk geven. Renata beschrijft in deze vlog gedeeltelijk hoe ouderverstoting kan ontstaan. Liefde tussen twee volwassenen moet in evenwicht zijn. Dit evenwicht wordt door een scheiding verstoord. Liefde tussen ouders en kind is niet in evenwicht. Ouders geven meer en dat hoort bij de rolverdeling tussen ouders en kind. Het is Lees verder > hoe kan ouderverstoting ontstaan
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.