Menu

Stamppotje met Zalm en een Sigaar!

zalm Pat's kitchen

zalm Pat's kitchenHet is echt weer voor Stamppot, deze is nét even anders…

Benodigdheden voor 3 á 4 personen:

– per persoon 1 stuk zalm van 150 gram

– per persoon 1 plak serranoham

– 1 eetlepel mosterd

– 1 teentje knoflook geperst

– paneermeel

– aardappelen, voor purree, circa 3 per persoon

– 75 gram versgeraspte parmezaan

– 1 eetlepels kappertjes

– nootmuskaat

– per persoon 1/2 vel filodeeg, van ongeveer 20 bij 20 cm

– Provençaalse kruiden

– 1 zakje rucola

Bereidingswijze:

Geef de zalmfilet een insnijding en schuif er een plakje ham in. Schik het op een ingeoliede plaat en kruid met peper en zout. Meng de mosterd met de geperste knoflook en bestrijk hiermee de zalm. Bestrooi met paneermeel.

Maak een puree van de gekookte aardappeltjes met de parmezaan en de kappertjes. Afmaken met veel nootmuskaat.

Wil je er een sigaar bij? Strooi dan op de vellen filodeeg peper, zout en Provençaalse kruiden. Besprenkel met olijfolie en rol er een sigaar van. Halveer ze zodat je 2 vingerdikke rolletjes hebt. Zorg ervoor dat je 1 rolletje hebt per persoon. Bak ze op een ingeoliede plaat krokant in de oven. Circa 15 minuten op 200°.

Bak de zalm in ongeveer 8 minuten in een oven van 180°. Schik de warme puree op een bord. Bedek met rucola, naar smaak aangemaakt met olie en azijn, en leg hierop de zalm en de sigaar. Besprenkel met olijfolie.

Eet smakelijk!

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 3 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.