Menu

Stiefmoeder Kim blogt, zou moeder zich hier bewust van zijn?

4 reacties
stiefmoeder schrijft brief aan verstotende moeder

Beste mama,

Zonder dat wij ervoor kozen, zijn we in elkaars leven terecht gekomen.

Ik koos voor een leven met jouw ex en de papa van jouw kinderen. Jij koos voor een leven zonder hun papa, zodat er ruimte was voor mij hun leven binnen te stappen.

Tegelijkertijd koos jij ervoor om te kunnen bepalen dat twee kinderen van toen 11 en 13 oud genoeg waren om te beslissen om vanaf dat moment niet meer naar hun vader te gaan. Dat hun boosheid, verdriet en teleurstelling over jullie scheiding aan papa te wijten was en daarop afgereageerd mocht worden, met jarenlange ouderverstoting als gevolg.

Ik heb daar weinig van meegekregen. Natuurlijk zag ik wel het verdriet en de innerlijke strijd van een vader die bij de deur hoopte op een glimp van zijn kinderen. Maar nu, jaren verder, is het nog steeds niet meer dan een snelle ‘hoi’. Ik kreeg daardoor niet vier, maar slechts twee kinderen om mij heen en later in ons huis. Misschien heeft jouw keuze het mij makkelijker gemaakt… ik zal het nooit weten.

Ik hoop lieve mama, dat je nog altijd voor de volle 100% achter je keuze van toen stond en ook jouw twee kinderen je daarin ondersteunen. En dat er niet ooit een moment van twijfel komt. Dat er niet het besef komt dat ook deze twee kinderen, ondanks de scheiding, een vader in hun leven nodig hebben gehad en nog steeds nodig hebben. Ik heb er in ieder geval alle ruimte en afstand voor genomen om dat een kans te geven, maar alle touwtjes ervoor lagen en liggen in jouw handen.

Misschien moet ik je dus dankbaar zijn, maar voor alsnog denk ik dat ik dat niet ben.. maar voel ik, op sommige dagen zoals vandaag, een teleurstelling. En zie ik een steeds groter wordend gat wat niet meer dicht lijkt te kunnen worden gegooid. En zo.. ondanks dat ik jou niet gekozen heb in mijn leven… denk ik na over jou en over jouw keuzes… die van invloed zijn op mijn leven.

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over de ouderverstoting waar mijn partner mee te maken heeft en mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REACTIES

Pien - 22 okt 2019

Mooi geschreven. Zo herkenbaar! Ik hoop dat moeders en vaders die hun boosheid via de kinderen ventileren zich realiseren hoezeer zij hun kinderen tekort doen. Dezelfde kinderen waarvan ze zoveel houden.

Tessa - 23 okt 2019

Mooie blog Kim. Het overdenken waard.

Ladylouise - 24 okt 2019

En die vader heeft die ook een rol gespeeld? Hij heeft blijkbaar besloten zich te laten verstoten? Is de moeder bij hem weggegaan of hij bij haar? En als de moeder besloot weg te gaan wat was haar reden? Hij besloot iig zo lees ik verder te gaan met een nieuw gezin. Zou dit hebben bijgedragen aan dat zijn ex en kinderen misschien helemaal het gevoel kregen de periode daarvoor niets waard was. Dan trekken de kinderen zelf ook naar de ouder die veiligheid biedt, hun moeder die er wel 100% is geweest en wellicht ook in een periode van heftig verdriet. Begrijp me niet verkeerd natuurlijk ben ik voorstander kinderen bij beide ouders terecht kunnen en de ouders daarin zo goed mogelijk ‘samenwerken’, maar door elke scheiding of je nu wel of niet met je ex op goede voet bent, breng je kinderen in een situatie die zij niet verkozen hebben, zien ze vaak verdriet bij een van de ouders en automatisch komen ze dan in een loyaliteits conflict. Ik vraag me af of de nuances van dit verhaal niet ontbreken en mn ook de rol en keuzes die de vader hierin heeft gemaakt.

    lis - 21 nov 2019

    Scheiden doe je met tweeën Waar of hoe, maakt in dit geval weinig uit, jezelf even op zij zetten en denken aan de kinderen,vindt ik zelf veel belangrijker,dat jullie scheiden is jullie ding, hoeven de kinderen niet de dupe van te worden,omdat een van de ouders te zielig is en niet helder meer na kan denken,en de kinderen hier in mee sleept, ga toch weg! Ouders horen de kinderen te steunen,om juist na pa of ma te gaan, je bent dit als ouder verplicht ,ik vindt het bijna kindermishandeling om het bij een ouder weg te houden.... En dus zielig of niet... Leer eerst maar eens zelf besef Te krijgen waarom je zo reageert..zegt veel over het gedrag van die ene ouder, die de kinderen bij de andere ouder weg houden, Egoïstisch...naar de kinderen Vindt het een groot gebrek .... In en in triest Maak het nu helaas mee ,vanuit mijn vriend zijn ex Zelf ben ik ook een kind van gescheiden ouders, en ja zelf ben ik ook gescheiden,maar heb het toch echt anders gedaan, als mijn ouders (vechtscheiding) Mijn ex komt om een voorbeeld te geven ,gewoon eerste kerst dag bij ons aan tafel... Dus ja het kan! Denk eerst aan de kinderen ,en dan pas aan je zelf.... ?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 6 = zeven
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Voor nu staat het vaccineren van kinderen met het Coronavaccin nog niet op de planning. Maar wanneer bekend wordt wanneer dat gaat gebeuren, zal dat vast en zeker voor strijd zorgen tussen de ouders. Je kan bij onenigheid tussen de ouders om vervangende toestemming vragen bij de rechter. De rechter zal kijken naar het belang Lees verder > Wordt vaccineren een strijd tussen gescheiden ouders?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.