Menu

Stiefmoeder Kim: in crisistijd vinden we elkaar. Hoe fijn is dat?

1 reactie
in crisistijd vinden we elkaar

Was het contact voorheen kouder dan het vriespunt, zo is de wind 180 graden gedraaid en is er nu zelfs vriendelijk sociaal contact.
De laatste weken was het elke keer weer even spannend wat de regering zou zeggen over de situatie omtrent Corona.

Sluiting scholen

Het begon met de sluiting van de scholen.
De ex van mijn vriend heeft een flexibele baan en voor haar was deze beslissing dan ook geen enkel probleem. Met de twee oudste thuis waarvan de 1 slechts parttime werkt en niet meer naar school gaat en de ander in het eindexamen jaar waarvan alles ineens klaar bleek te zijn, heeft zij fulltime oppas in huis.
Geen enkel probleem dus dat de kids niet meer naar school hoefden.
Weg met de wekkers s’morgens en geen tijden om s’middags rekening mee te hoeven houden.

Twee banen

Hoe anders zaten wij erin. Met een baan van mijn vriend buiten de deur, welke gewoon door ging en mijn eigen werk welke ineens thuis afspeelde, een uitdaging om dat ook nog te combineren met het spelen van juf voor de twee stiefkids in huis.
Maar het is zoals het is en we maakten er samen het beste van.
Kwam het bij ons even niet zo goed uit, konden de twee wat eerder terug naar mama en liep het daar vast dan kwamen de kids wat eerder onze kant op, of bleven ze wat langer hangen.

In crisistijd vinden we elkaar

De verschillen waren er zeker, maar de kids wisten zich er goed op aan te passen. Bij ons ging s’morgens de wekker, want wij moesten zelf aan het werk. En dus ging ook voor de kids gewoon vroeg de wekker, startte we met ontbijt en ging iedereen daarna tot zeker 13:00 uur aan de slag.
Voor de jongste met de nodige pauzes, want concentratie op die leeftijd is nog wel een dingetje..
Bij moeder begonnen ze op z’n vroegst om 12:00 uur maar er werd wel doorgewerkt zodat in ieder geval het verplichte gedeelte van het huiswerk afkwam.

Risicogroep

De ex van mijn vriend, moeder van de vier kids, heeft altijd het een en ander aan medische dingen en gaf ook nu aan onder de risicogroep te vallen inzake Corona.

Dat betekende dus dat de regels over het thuis blijven en zo weinig mogelijk sociaal contact goed werd nageleefd. Ook aan onze kant was daar alle begrip voor en samen kwamen we tot goede afspraken.

Gek dat je in een tijd als deze dan toch een soort ‘één gezin’ wordt, vanwege het feit dat de kids natuurlijk nog heen en weer gaan.
Maar hoe fijn dat dat nu ook mogelijk was in positieve zin. Met als gevolg een paasbrunch met z’n allen gezellig bij elkaar, inclusief eieren zoeken in de tuin.

Maar hoe goed dit allemaal nu lijkt te gaan, in tijden van crisis zoals Corona, blijkt maar weer hoe moeilijk dat blijft.

Weer naar school

Want ook wij zaten afgelopen week voor de tv waarbij onze minister President aankondigde dat de scholen weer open gingen voor de onderbouw.
En daarop volgde al snel de email van school dat de jongste inderdaad weer 2,5 dag naar school kon na de meivakantie.

Ritme en regelmaat

Bij ons een opluchting, ritme en regelmaat, iets wat zeker zij erg nodig heeft, in ieder geval voor 2,5 dag weer terug. Geen beperkingen met huiswerk omdat papa niet goed weet hoe je online bij je les kunt komen en rust thuis om te kunnen vergaderen.
Maar helaas, daar kwam het eerste whatsappje al binnen. ‘Ik denk niet dat ik haar al naar school wil laten gaan, er zijn onderzoeken waarbij toch duidelijk uit blijkt dat het nog niet veilig is’.

Hoe gaan we dit oplossen?

Wat gaan we doen? Hoe gaan we dit oplossen?
De discussie over het naar school gaan van de kinderen bij moeder vandaan is er eentje die we al jaren hebben. Zelfs net voordat de Corona crisis begon kregen we e-mails vanuit school dat de GGD ingeschakeld zou worden vanwege het te hoge verzuim op de dagen dat ze bij moeder zijn.
Hoe fijn is het in Nederland dat we wetgeving hebben, die ons vertellen, zo moet het.
En nu zie je, zodra hier ruimte komt, wat dat kan veroorzaken.

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

Lees ook de andere blogs van Kim.

Lees ook de blogs over Corona van gescheiden ouders:

Stiefmoeder Kim over Corona

Coronacrisis versus scheidingscrisis, aan elke crisis komt een eind! Blog van Femke

Het zijn rare tijden, blog van stiefmoeder Tessa

Fien: hoe overleef ik corona crisis en co ouderschap

Marc blogt over de vreemde Corona tijd

Hoe Tessa als stiefmoeder dealt met Corona

Strijd met ex over opvang kinderen tijdens Corona, blog van Merel

Dealen met Corona én een vijandige situatie met ex, Astrid blogt

De Corona crisis… ik krijg er steeds meer moeite mee, blog van Femke

REACTIES

Tessa - 18 mei 2020

Sterkte Kim

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Als je gaat scheiden komt er op enig moment boosheid los. Als je een lange geschiedenis hebt samen heb je zeker ook narigheid meegemaakt en kan je putten uit een bak ellende om de ander voor de voeten te gooien. Maar boosheid is niet fijn voor jezelf, niet fijn voor de ander en al helemaal Lees verder > boosheid
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.