Menu

Blog van stiefmoeder Kim: rust of toch niet?

stiefmoeder

De afgelopen weken zijn eindelijk een soort rustig. Iedereen lijkt even zijn plekje te hebben gevonden en er heerst een soort rust. Hoewel ik weet dat dit meestal tijdelijk is, genieten we er ten volle van.

Moeder heeft een relatie waar zij gelukkig mee is en ook tussen mij en mijn vriend gaat het allemaal heerlijk ontspannen. Daarmee zie je een bepaalde rust terug in de kinderen. Althans deels. Sowieso omdat er alleen maar een deel van de kinderen nog steeds bij ons komt, maar ook omdat de jongen van het stel wat last begint te krijgen van deze rust.

Of het nu komt omdat er nu ruimte voor is, omdat het schoolseizoen is afgelopen en er weer veranderingen aan gaan komen of dat het een andere reden heeft, ik ben er nog niet uit. Hij ligt de laatste tijd huilend in zijn bed, redenen voor zijn verdriet kan hij niet uitleggen.Wel komt er af en toe uit dat hij het toch wel moeilijk vind, gescheiden ouders. En ook wanneer hij iets leuks bij de ene ouder doet, volgt er automatisch vaak s’avonds heimwee naar de andere ouder.

Troosten helpt een beetje, maar de situatie volledig voor hem veranderen kan zowel zijn vader als moeder helaas niet. Uiteindelijk valt hij dan wel in slaap en is de volgende ochtend en dag er weinig van terug te zien, maar toch blijft het sneu.

We hebben besloten het nog maar even aan te kijken en als het aanhoudt wanneer het nieuwe schooljaar is begonnen gaan we toch maar eens kijken of we hem wellicht met professionele hulp kunnen ondersteunen.
Zou de stress van de afgelopen jaren er nu toch ineens uitkomen?

Ik ben Kim, 33 jaar en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 6 =

Vlog

Wat komt er bij jou op als je denkt aan de zomervakantie? Waar denk je aan als je denkt aan de zomervakantie? Zon, ontspanning en gezellig met je kinderen? Je kinderen lang niet zien? Als je gescheiden bent en je kinderen gaan 3 weken op vakantie zijn met de andere ouder kun je ze heel Lees verder > gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk