Menu

Blog van stiefmoeder Kim: rust of toch niet?

stiefmoeder

De afgelopen weken zijn eindelijk een soort rustig. Iedereen lijkt even zijn plekje te hebben gevonden en er heerst een soort rust. Hoewel ik weet dat dit meestal tijdelijk is, genieten we er ten volle van.

Moeder heeft een relatie waar zij gelukkig mee is en ook tussen mij en mijn vriend gaat het allemaal heerlijk ontspannen. Daarmee zie je een bepaalde rust terug in de kinderen. Althans deels. Sowieso omdat er alleen maar een deel van de kinderen nog steeds bij ons komt, maar ook omdat de jongen van het stel wat last begint te krijgen van deze rust.

Of het nu komt omdat er nu ruimte voor is, omdat het schoolseizoen is afgelopen en er weer veranderingen aan gaan komen of dat het een andere reden heeft, ik ben er nog niet uit. Hij ligt de laatste tijd huilend in zijn bed, redenen voor zijn verdriet kan hij niet uitleggen.Wel komt er af en toe uit dat hij het toch wel moeilijk vind, gescheiden ouders. En ook wanneer hij iets leuks bij de ene ouder doet, volgt er automatisch vaak s’avonds heimwee naar de andere ouder.

Troosten helpt een beetje, maar de situatie volledig voor hem veranderen kan zowel zijn vader als moeder helaas niet. Uiteindelijk valt hij dan wel in slaap en is de volgende ochtend en dag er weinig van terug te zien, maar toch blijft het sneu.

We hebben besloten het nog maar even aan te kijken en als het aanhoudt wanneer het nieuwe schooljaar is begonnen gaan we toch maar eens kijken of we hem wellicht met professionele hulp kunnen ondersteunen.
Zou de stress van de afgelopen jaren er nu toch ineens uitkomen?

Ik ben Kim, 33 jaar en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.