Menu

Stoere mannen en gezelligheid

na de scheiding een stoere man

De woorden kwamen zachtjes uit zijn mond. Hij fluisterde: “Ik wil toch wel, ja, wat meer sfeer, wat gezelligheid”. Hij zei het voorzichtig. Alsof het luider uitspreken van die woorden hem minder stoer maakte of zo.

Een stoere man houdt ook gewoon van gezelligheid in huis. Hij zal het misschien niet meteen toegeven, het zal misschien niet direct te zien zijn, maar een man houdt ook van een sfeervol huis, waar hij zich echt thuis voelt.

“Maar ik wil geen vrouwendingen!” Zijn stembanden bleken toch volume te hebben. Hij was er stellig in: geen bergen accessoires, kussens, freubeltjes. Hij wilde zijn huis vooral leeg houden.

Nu geven de 3 k’s (kussens, kleed, kaarsen) snel sfeer, alleen wordt dat nogal eens opgevat als typisch vrouwelijk. Daar wil je als kerel niet meteen mee geassocieerd worden. En ik kan me voorstellen dat het ook wel lekker is, als je een alleenwonende man bent, dat je geen vrouwelijke frutsels om je heen hebt.

Je hoeft de oplossing voor een gebrek aan sfeer niet meteen in de ‘vrouwelijke’ manieren te zoeken. Er zijn meer mogelijkheden:

3 Tips voor een gezellig huis zonder kussens, kleed of kaarsen:

Tip 1. Gebruik warme materialen. Kies voor stof in plaats van leer. Een leren bank is heel praktisch, maar kan sfeerloos overkomen als het los staat van de rest van je interieur.

Tip 2. Pas kleur toe. Geef muren een andere kleur dan wit en kies voor je meubels iets anders dan donkere tinten. Met kleur kan je gemakkelijk een andere sfeer maken. Zowel met natuurlijke tinten als met fellere varianten.

Tip 3. Gebruik ronde vormen. Rechte lijnen en hoekige vormen maken een interieur strak, als je ook ronde vormen gebruikt, maak je het allemaal wat speelser en zachter.

Denk wel in het totaalplaatje: de totale harmonie bepaalt welk gevoel je huis geeft. Kleuren, vormen en materialen werken met elkaar samen, maar kunnen elkaar ook tegen werken. Denk er dus altijd over na wat je met elkaar combineert.

Uiteindelijk is er zelfs binnen beperkingen nog heel veel mogelijk. Het is een kwestie van net even anders denken en de stap durven zetten.

Kom je er niet uit, of wil je meteen advies en niet zelf lopen tobben, dan sta ik klaar om je te helpen. Neem gerust contact met me op.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.