Menu

Tien tips voor een sterk Linkedinprofiel en korting op training!

linkedinprofiel

Een echtscheiding zet je ook aan het denken over je eigen toekomst, ook op zakelijk gebied. Zie je jezelf nog jaren in deze baan, wil je meer of misschien minder gaan werken? Ga je nu eindelijk starten met dat eigen bedrijf? Als je hier over nadenkt is het hoe dan ook verstandig om te werken aan een sterk Linkedinprofiel.

Tien tips voor een sterk Linkedinprofiel

Linkedin is hét zakelijke netwerk voor mensen die op zoek zijn naar een andere baan. Momenteel hebben ruim 6 miljoen mensen in Nederland een profiel op Linkedin. Uit onderzoek blijkt dat de meeste nieuwe banen via netwerken gevonden en vergeven worden. Hoogste tijd dus om een sterk Linkedinprofiel aan te maken en dit op de juiste manier te gebruiken.

  1. Zorg voor een zakelijke duidelijke profielfoto. Profielen met een profielfoto worden 7 x vaker bekeken dan zonder. Vergelijk het met Marktplaats: je slaat advertenties zonder foto ook sneller over.
  2. Je headline wordt door Linkedin automatisch gevuld met de functietitel van je huidige functie. Dat is jammer, want nu loop je de kans mis om hier trefwoorden te noemen waar je door recruiters op gevonden wilt worden. Pas deze tekst aan en benoem waar je op gevonden wilt worden en eventueel dat je beschikbaar bent. Wees zo specifiek mogelijk.
  3. Gebruik de samenvatting om een beschrijving te geven van jezelf. Waar ligt je passie, wat zijn je kwaliteiten en wat heb je een nieuwe werkgever te bieden. Welk probleem los je voor de werkgever op? Schrijf dit in de ik-vorm. Je kunt afsluiten met je contactgegevens. Dan hoeft een potentiele werkgever niet met je gelinkt te zijn om te weten hoe je bereikt kunt worden.
  4. Zorg dat je bij je werkervaring de resultaten beschrijft die je in je functies bereikt hebt, niet waar je allemaal verantwoordelijk voor was. Dat laatste zegt namelijk niets over hoe succesvol je bent geweest.
  5. Vraag aan opdrachtgevers of (voormalig) leidinggevenden of zij een aanbeveling voor je willen schrijven op Linkedin. Dit geeft meer waarde aan je profiel.

… en optimale zichtbaarheid

Nu heb je een sterk profiel, maar je wilt ook graag gevonden worden. Hier zijn een aantal manieren voor.

  1. Plaats, deel, like of reageer regelmatig op updates van mensen uit je netwerk.
  2. Leg verbindingen in je netwerk. Zie je een vacature of vraag langskomen op Linkedin, tag dan iemand waarvan je weet dat diegene daar mee geholpen is of het antwoord weet. Dit doe je eenvoudig door onder het bericht te typen: @naamcontact. Als je met deze persoon gelinkt bent zet Linkedin automatisch de naam van je contact daar neer. Je contact krijgt hier een bericht van.
  3. Wees actief in groepen. Plaats een artikel of reageer op een artikel.
  4. Bezoek het profiel van mensen die je interessant vindt. Als zij zien dat je hun profiel bekeken hebt bekijken zij vaak jouw profiel. Zorg dat dit up-to-date is (zie de eerste 5 tips)
  5. Linkedin heeft tegenwoordig een optie waar je aan kunt geven dat je beschikbaar bent voor een nieuwe functie, zonder dat je werkgever of recruiters van je werkgever dat kunnen zien. Ga hiervoor naar Vacatures -> Voorkeuren en vul hier de gevraagde gegevens in.

Bij sollicitatietraining.com houden we ons al meer dan 20 jaar bezig met trainingen op het gebied van in- door- en uitstroom.

25% korting op training, schrijf je nu in!

Wil je dat wij je helpen met een ijzersterk profiel en optimale zichtbaarheid op Linkedin? Schrijf je dan in voor onze Linkedin-training “Werk vinden met Linkedin” op 1 februari in de ochtend of 8 februari in de avond. Lezers van De Nieuwe Stap krijgen 25 % korting. De workshop kost dan geen 100 euro, maar slechts 75 euro! Gebruik hiervoor de actiecode Stap17. Inschrijven kun je hier.  De cursus is in Haarlem en gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vijf = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Na een huwelijk van 20 jaar beeïndigen Roel van Velzen en zijn vrouw Marloes hun huwelijk. Zij lopen tegen hetzelfde aan als waar iedereen op nieuwestap.nl tegenaan loopt. Wanneer het juridische gedeelte is afgerond, moet je je leven weer opnieuw gaan opbouwen met alle uitdagingen die op je pad komen. Roel praat in zijn podcasts Lees verder > podcast Roel van Velzen over scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.